Καχριμάνης "Αν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας δημιουργηθεί εμπορευματικός σταθμός, δεν υπάρχει θέμα να αλλάξουν και κάποια δεδομένα στο λιμάνι της Πρέβεζας"

Καχριμάνης "Αν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας δημιουργηθεί εμπορευματικός σταθμός, δεν υπάρχει θέμα να αλλάξουν και κάποια δεδομένα στο λιμάνι της Πρέβεζας"


Στο Ράδιο Prisma 91,6 και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" με τον Χρήστο Ανεμοζάλη, μίλησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κος Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Τις υψηλές συμβάσεις που έχει συνάψει το ελληνικό δημόσιο από το 2007 με τα μελετητικά γραφεία καυτηρίασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου για τις μελέτες σύνδεσης της Πρέβεζας με τους μεγάλους οδικούς άξονες και δη αυτόν της Ιόνιας Οδού. Εμείς, σαν Περιφέρεια Ηπείρου θα πρέπει να "πουληθούμε" για να μπορέσουμε να πληρώσουμε τέτοιες μελέτες. Μεσοπόταμος - Πάργα και Καμπή - Ζέφυρο αυτά τα δύο έργα έχουν προτεραιότητα για εμάς. Οι πολιτικές ηγεσίες της προηγούμενης πενταετίας, συζητούσαν μαζί μας, χωρίς ακριβώς να γνωρίζουν τι θέλουν, δήλωσε.
Με τις ανάγκες που έχουμε, τα χρήματα που έρχονται από το κράτος δεν φτάνουν είπε ο κος Καχριμάνης αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις. "Παρόλα αυτά, είμαστε από τις λίγες Περιφέρειες που κάνουμε τόσα πολλά"

Για το Λιμάνι
"Η θέση η δικιά μου είναι ξεκάθαρη. Δεν χαλάς κάτι, για να φτιάξεις κάτι άλλο. Καλώς ή κακώς, η Πρέβεζα αυτή τη στιγμή έχει το εμπορικό λιμάνι για όλη την Ήπειρο. Πρέπει το κράτος να ασχοληθεί με τις χρήσεις των λιμανιών (εμπορικά, τουριστικά, αλιευτικά) Η λειτουργία της Μαρίνας βοηθάει την περιοχή, αλλά το Υπουργείο για να βοηθήσει τον τουρισμό έπρεπε να πάρει το μηχάνημα για την όχληση από την σκόνη. Δεύτερον, όταν πουλήθηκε το λιμάνι του Αστακού όπου εκεί θα μπορούσε να υπάρξει μια εναλλακτική, έπρεπε να μπει ένας όρος για εμπορικό λιμάνι και δεν το έβαλε, αλλά και στην Ηγουμενίτσα ούτε εκεί έχουν μπει όροι που σημαίνει ότι το Υπουργείο περί άλλα τυρβάζει. Αν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας δημιουργηθεί και θα υπάρχει εμπορευματικός σταθμός, δεν υπάρχει θέμα να αλλάξουν και κάποια δεδομένα στο λιμάνι της Πρέβεζας. Αν στην Ηγουμενίτσα δημιουργηθεί εμπορευματικός σταθμός, τότε θα λυθεί άμεσα το θέμα, αλλά δεν βλέπω - στην Ηγουμενίτσα - να έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για εμπορικό σταθμό".

Τέλος, ο κος Καχριμάνης σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας είπε πως δεν τις θεωρεί δημοσκοπήσεις και πως ο ίδιος έχει κάθε μέρα σφυγμό με τον κόσμο.
Όσον αφορά την αλλαγή στους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες ο κος Καχριμάνης ανέφερε πως πρώτα θα το συζητήσει με την παράταξη.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη:

Καχριμάνης "Αν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας δημιουργηθεί εμπορευματικός σταθμός, δεν υπάρχει θέμα να αλλάξουν και κάποια δεδομένα στο λιμάνι της Πρέβεζας" Καχριμάνης "Αν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας δημιουργηθεί εμπορευματικός σταθμός, δεν υπάρχει θέμα να αλλάξουν και κάποια δεδομένα στο λιμάνι της Πρέβεζας" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.