Βασίλης Γιόγιακας: Λίγα λόγια για τον Αλέξη Αναστασίου

Βασίλης Γιόγιακας: Λίγα λόγια για τον Αλέξη Αναστασίου


Ο Αλέξης Αναστασίου ήταν από εκείνες τις προσωπικότητες που άφησαν έντονο το στίγμα τους στην Θεσπρωτία τις περασμένες δεκαετίες. 
Επειδή οι περισσότεροι συμπατριώτες τον γνώρισαν μέσα από την εκδοτική και τη δημοσιογραφική του πορεία, ίσως είναι λιγότερο γνωστό ότι ήταν ένας από τους μορφωμένους Θεσπρωτούς της γενιάς του, σε μια εποχή που οι ανώτατες σπουδές ήταν άπιαστο όνειρο για τα πιο πολλά επαρχιωτόπουλα. 
Ίσως είναι λιγότερο γνωστό στους περισσότερους ότι υπηρέτησε τα κοινά και τους συμπατριώτες του, ως ένας υπεύθυνος δημόσιος λειτουργός στο πρώην ΙΚΑ, ως στενός συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο του σπουδαίου και δασκάλου Ηλία Βεζδρεβάνη - με τον οποίο συνδέθηκαν με μια βαθιά και πολύχρονη φιλία - αλλά και ως στέλεχος της τοπικής ΝΟΔΕ. 
Το άδολο ενδιαφέρον του για τις κοινές υποθέσεις και η παθολογική αγάπη του για τον τόπο μας ήταν αυτά που έκαναν τον Αλέξη Αναστασίου έναν από τους πρωτοπόρους της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στην ελληνική περιφέρεια και μεταξύ των πιο υπολογίσιμων φωνών του περιφερειακού Τύπου στην Ήπειρο. 
Τα εύστοχα σχόλιά του και η θεμελιωμένη κριτική του ήταν πολύτιμος οδηγός κατά τη θητεία μου στην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και θα εκτιμώ για πάντα ότι στάθηκε δίπλα μου και με στήριξε με θάρρος και πείσμα σε δύσκολες στιγμές... 
Ήταν επίσης από τους πρώτους που έσπευσε να μοιραστεί τη δική του ματιά, τη γνώση του, την εμπειρία του όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα ως βουλευτής. 
Χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς να περιμένει κάποια ανταπόδοση, χωρίς να μασά τα λόγια του. 
Ήταν άλλωστε ένα από τα χαρακτηριστικά του δημόσιου λόγου του αυτή η ευθύτητα, η αμεσότητα, η αιχμηρότητα μιας φωνής που επιλέγει να εκφράζεται ελεύθερα, και όχι να κάνει ασκήσεις ισορροπίας και δημοσίων σχέσεων πίσω από «στρογγυλεμένα» λόγια. 
Πάνω απ’ όλα όμως, θα ήθελα οι συγκαιρινοί του και κυρίως τα παιδιά μας να γνωρίζουν ότι ο Αλέξης Αναστασίου ήταν ένας βιοπαλαιστής από τα μικράτα του, ένας αυτοδημιούργητος που διακρίθηκε σε ό,τι καταπιάστηκε και ένας οικογενειάρχης - σύζυγος, πατέρας, παππούς, αδελφός - από τους λίγους. 
Από εκείνους που πάντα χρειάζεται ο τόπος μας, και γι’ αυτό πάντα η απουσία τους είναι δυσαναπλήρωτη…

Βασίλης Γιόγιακας
Βουλευτής Θεσπρωτίας
Βασίλης Γιόγιακας: Λίγα λόγια για τον Αλέξη Αναστασίου Βασίλης Γιόγιακας: Λίγα λόγια για τον Αλέξη Αναστασίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.