Ο Παναγιώτης Νταής για τον προϋπολογισμό του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ο Παναγιώτης Νταής για τον προϋπολογισμό του Δήμου Ηγουμενίτσας


Ενώ η παράταξη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ηγουμενίτσας, δεν διαθέτει πλέον την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αξιοποιώντας την αμφίβολης συνταγματικότητας νομοθεσία που υπολογίζει ως έγκυρες ψήφους μόνον τις θετικές και όχι τις αρνητικές, επικυρώνει σημαντικές αποφάσεις όπως ο προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους 2023. Ένας εκ των Αντιδημάρχων χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ως «σημαία» της Δημοτικής Αρχής. Αν είναι έτσι, τότε η ...σημαία στο Δήμο Ηγουμενίτσας κυματίζει μεσίστια, γιατί ο προϋπολογισμός δεν εντάσσεται σε ένα συνολικό επιχειρησιακό πρόγραμμα ανάπτυξης του συνόλου του Δήμου.
Παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε έργα, δράσεις και παρεμβάσεις στις περισσότερες μικρού και μεσαίου μεγέθους Κοινότητες του Δήμου, ενώ δεν υπάρχει συνεκτικότητα και κοινή στόχευση των άλλων έργων που εκτελούνται τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και στις παραλιακές κοινότητες.
Επίσης, τομείς όπως η κοινωνική πολιτική, χαρακτηρίζονται από υποχρηματοδότηση, κυρίως στον τομέα των αναγκαίων υποδομών, αλλά και στον τομέα των δράσεων, αφού χρηματοδοτούνται μόνο οι απολύτως απαραίτητες και όσες έχουν διασφαλισμένη κεντρικά χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Απουσιάζουν χαρακτηριστικά μεγάλα και εμβληματικά έργα υποδομής που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη ιδίως των παράλιων περιοχών και οικισμών.
Πολλά είναι τα οφειλόμενα έσοδα από προηγούμενα χρόνια που λιμνάζουν ανείσπρακτα. Τα έσοδα από την ακίνητη περιουσία είναι ιδιαίτερα χαμηλά, αφού η αξιοποίηση δεν γίνεται με αντικειμενικό τρόπο, ενώ ακόμη εκκρεμεί η ολοκλήρωση της καταγραφής της. Τα ανταποδοτικά τέλη υψηλά και άδικα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η απορροφητικότητα των πόρων από τα ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα ιδιαίτερα χαμηλή, με αποτέλεσμα τα λίγα και μικρά έργα να εκτελούνται με απίστευτα αργούς ρυθμούς και να ολοκληρώνονται με χαρακτηριστικές καθυστερήσεις.
Δυστυχώς, αυτή είναι η εικόνα του Δήμου, όπως αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό. Ευτυχώς όμως είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που εκτελεί η παρούσα Δημοτική Αρχή.
Ο Παναγιώτης Νταής για τον προϋπολογισμό του Δήμου Ηγουμενίτσας Ο Παναγιώτης Νταής για τον προϋπολογισμό του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.