Καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους ΧΥΤΑ της Ηπείρου

Καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους ΧΥΤΑ της Ηπείρου


Οι περιπέτειες της διαχείρισης απορριμμάτων στην Ήπειρο δεν έχουν τέλος. Σε όσα είναι ήδη γνωστά έρχεται να προστεθεί μία ακόμη εξέλιξη, σοβαρή που μπορεί να έχει και σημαντικές συνέπειες.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Epiruspost, τις τελευταίες ημέρες από ομάδα πολιτών, έγινε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την λειτουργία των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.

Στην καταγγελία αναφέρεται αυτό που είναι σε όλους γνωστό… Ότι ένας τουλάχιστον ΧΥΤΑ, αυτός της Βλαχέρνας, εξακολουθεί να δέχεται απορρίμματα χωρίς να έχει προηγηθεί επεξεργασία.

Σημειώνεται ότι η επέκταση των ΧΥΤΑ της Ηπείρου και η μετατροπή τους σε ΧΥΤΥ είναι έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και οφείλει να υπακούει στους κανόνες ένταξης.

Τι μπορεί να σημάνει η καταγγελία; Στο πρώτο που μπορεί να οδηγήσει είναι στην έρευνα, χωρίς κανείς να γνωρίζει τους ρυθμούς που αυτή θα κινηθεί.

Που μπορεί να καταλήξει; Ακόμη και στην απένταξη των έργων και την επιστροφή των χρημάτων τα οποία για τους τρεις ΧΥΤΑ της Ηπείρου ξεπερνούν τα δέκα εκατομμύρια ευρώ.
Καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους ΧΥΤΑ της Ηπείρου Καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους ΧΥΤΑ της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες