ΜΕΘ Παίδων στην Ήπειρο | Μία υπόθεση από το παρελθόν

ΜΕΘ Παίδων στην Ήπειρο | Μία υπόθεση από το παρελθόν


Η απουσία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στην Ήπειρο είναι ένα θέμα που έρχεται από το παρελθόν. Και από το μακρινό και από το πιο κοντινό..
Απασχολεί την δημοσιότητα κάθε φορά που ανακύπτει πρόβλημα ή ανάγκη διακομιδής κάποιου παιδιού είτε στην Πάτρα είτε στην Αθήνα.
Όμως ποτέ δεν αποτέλεσε προτεραιότητα για τους φορείς και τις αρχές της Ηπείρου παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες που έγιναν κυρίως από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Η 4η πτέρυγα στο Πανεπιστημιακό είχε δημιουργήσει προσδοκίες για την λειτουργία μιας τέτοιας Μονάδας. Για πρώτη φορά υπήρχε πρόβλεψη για την δημιουργία πολύ μικρού αριθμού κλινών. Ακολούθησε όμως η πανδημία και πολλά πράγματα στο χώρο της υγείας πάγωσαν.
Το αίτημα ωστόσο θα πρέπει να επανέλθει και να ικανοποιηθεί από την στιγμή μάλιστα που το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εξυπηρετεί περιστατικά από μία πολύ μεγάλη γεωγραφική περιοχή. Και για να λυθεί απαιτεί η ανάλογη πολιτική βούληση από το Υπουργείο Υγείας αφού μια τέτοια μονάδα πέρα από τις υποδομές απαιτεί και το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.

ΜΕΘ Παίδων στην Ήπειρο | Μία υπόθεση από το παρελθόν ΜΕΘ Παίδων στην Ήπειρο | Μία υπόθεση από το παρελθόν Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.