Βασίλης Γιόγιακας: Εγκρίθηκε και τυπικά η δωρεά ακινήτου για τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας

Βασίλης Γιόγιακας: Εγκρίθηκε και τυπικά η δωρεά ακινήτου για τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας


Εγκρίθηκε και τυπικά από το Ελληνικό Δημόσιο η δωρεά του ακινήτου του Δήμου Ηγουμενίτσας με σκοπό τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας. Σύμφωνα με την απόφαση της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών (ΦΕΚ 264 Β’) γίνεται αποδεκτή η δωρεά, από τον Δήμο Ηγουμενίτσας προς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, το ακίνητο που προοριζόταν για τις ανάγκες του πρώην ΤΕΙ στη θέση «Βίγλιζα», έκτασης 10.000 τετραγωνικών μέτρων μαζί με το ημιτελές τριώροφο κτίριο συνολικού εμβαδού περίπου 3.000 τετραγωνικών μέτρων. Η δωρεά δίνεται με τον όρο ότι μέσα στην επόμενη 5ετία θα έχει ολοκληρωθεί το κτίριο και η στέγαση των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, αλλιώς η κυριότητα θα επανέλθει αυτοδίκαια στον Δήμο Ηγουμενίτσας.
«Η αποδοχή της δωρεάς από το Ελληνικό Δημόσιο είναι επιτέλους γεγονός, κλείνοντας τον πρώτο κύκλο για να αποκτήσουν νέα στέγη οι αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσπρωτίας. Επόμενο βήμα είναι να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση της αποπεράτωσης του κτιρίου, και ήδη εξετάζονται όλες οι δυνατότητες. Θέλω να ευχαριστήσω και με αυτή την ευκαιρία τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλο και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Νέας Σελεύκειας, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά καθώς και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τους κύριους Θεοδωρικάκο και Οικονόμου.», δήλωσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας.
Βασίλης Γιόγιακας: Εγκρίθηκε και τυπικά η δωρεά ακινήτου για τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας: Εγκρίθηκε και τυπικά η δωρεά ακινήτου για τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023 Rating: 5

1 σχόλιο:

Σελίδες

Από το Blogger.