Η "Πύρρειος νίκη" του δημάρχου Φιλιατών | Του Βαγγέλη Αναστασίου

Η "Πύρρειος νίκη" του δημάρχου Φιλιατών | Του Βαγγέλη Αναστασίου


Την αθώωση του απερχόμενου δημάρχου Φιλιατών, Σπυρίδωνα Παππά, αποφάσισε την περασμένη Τετάρτη, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας, για την κατηγορία της παράβαση καθήκοντος, μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει ο εκδότης της Τιτάνης και υπογράφων το παρόν κείμενο, Ευάγγελος Α. Αναστασίου. 
Το δικαστήριο, παρότι αναγνώρισε την εξόφθαλμη αδικία κατά της εφημερίδας μου, αποφάσισε πως ο δήμαρχος δεν την έκανε με δόλο.
Απόφαση που ο σημερινός δήμαρχος βιάστηκε να χαρακτηρίσει και να κοινωνήσει ως νίκη και που εγώ της προσθέτω το επίθετο "Πύρρειος".
Ο δήμαρχος Φιλιατών, ναι μεν αθωώθηκε και μάλιστα ομόφωνα, όμως για να το πετύχει αυτό "ίδρωσε" πολύ και χρειάστηκε να "θυσιάσει" πολλά πράγματα.
Κυρίως την αξιοπρέπειά του.
Αφού είναι τουλάχιστον ντροπή, να χρεώνεις τους υφισταμένους σου, για δικές σου παραλείψεις.
Είναι ντροπή να ισχυρίζεσαι πως δεν ήξερες τη νομοθεσία και πως μετά από τη μήνυση που κατέθεσα, ζήτησες από τους υφισταμένους σου να τηρούν τη νομοθεσία "γιατί έχουμε πρόβλημα", όπως χαρακτηριστικά ανέφερες στην απολογία σου.
Είναι ντροπή να δηλώνεις στο δικαστήριο πως δεν έβλεπες τί σου έφερναν να υπογράψεις και πως η υπογραφή σου στα έγγραφα είναι "μια τυπική διαδικασία".
Είναι ντροπή, την ώρα που ξέρεις πως η εισαγγελέας της έδρας, αναγνώρισε πως αδίκησες την εφημερίδα μου και μάλιστα εξόφθαλμα (60 δημοσιεύσεις στην 5ετία η ημερήσια εφημερίδα "Θεσπρωτική", 92 δημοσιεύσεις η εβδομαδιαία εφημερίδα - τότε - του κ. Μάστορα "Θεσπρωτών Διαβούλευση" και 30 δημοσιεύσεις η επίσης εβδομαδιαία εφημερίδα μας "ΤΙΤΑΝΗ") να πανηγυρίζεις, γιατί αναγνώρισε πως δεν το έκανες με ...δόλο.
"Τον αδικήσατε κ. δήμαρχε τον κ. Αναστασίου και μάλιστα πολύ, απλά δεν το κάνατε επίτηδες". 
Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου.
Είναι ντροπή να φέρνεις έναν τέως δήμαρχο ως μάρτυρα, για να πει, πως του είχες πει, πως σε εκβίαζα (κάτι που επανέλαβες και εσύ), σαν να δικαζόμουν εγώ. 
Είναι ντροπή, λίγες ώρες μετά την απόφαση, να δίνεις συνέντευξη στον κ. Μάστορα, σε αυτόν που επωφελήθηκε περισσότερο όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο (ακόμα και από την ημερήσια που βάση νόμου προηγείται στις δημοσιεύσεις), για να πανηγυρίσεις, να επαναλάβεις τον χαρακτηρισμό του εκβιαστή, αμφισβητώντας παράλληλα τη δημοσιογραφική και εκδοτική ιδιότητα μου.
Για όσα συκοφαντικά και προσβλητικά αναφέρατε εσείς και ο τέως δήμαρχος, ενώπιων των δικαστών, φυσικά και θα σας δοθεί η ευκαιρία να αποδείξετε τα λεγόμενά σας.
Όσο για εσάς κ. Μάστορα, αγαπητέ Βαγγέλη, θα περίμενα (ως και ο αρχαιότερος πλέον εκπρόσωπος του κλάδου μας στη Θεσπρωτία) πρώτον να ρωτήσεις τον δήμαρχο πως, που και με ποιον τρόπο τον εκβίαζα και δεύτερον να υπερασπιστείς έναν συνάδελφό σου, τον οποίο γνωρίζεις 30 χρόνια, έχεις εργαστεί και συνεργαστεί μαζί του και τον οποίο μόνος σου μνημονεύεις στο βιβλίο σου για την ιστορία του Θεσπρωτικού τύπου, που εξέδωσες πριν 20 χρόνια. Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις έτσι;
Δεν δίστασε ο πρώην συνάδελφος εκδότης, να δηλώσει ψηφοφόρος και υποστηρικτής του δημάρχου, τρίβοντας στη ... μούρη της δικαιοσύνης, τον "ανύπαρκτο δόλο".
Κλείνοντας, θα αναφερθώ σε ένα ακόμα σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε ο δήμαρχος Φιλιατών στον κ. Μάστορα, όπου ο πρώτος με καλεί να σεβαστώ την απόφαση του δικαστηρίου.
Φυσικά και θα τη σεβαστώ δήμαρχε. 
Για αυτό και είμαι υποχρεωμένος να προσφύγω ξανά σε αυτή, για να διεκδικήσω την αστική αποζημίωση, στη ζημιά που αναγνωρίστηκε και που ο ίδιος ο δήμαρχος ομολόγησε, πως υπέστη η επιχείρησή μου.
Η "Πύρρειος νίκη" του δημάρχου Φιλιατών | Του Βαγγέλη Αναστασίου Η "Πύρρειος νίκη" του δημάρχου Φιλιατών | Του Βαγγέλη Αναστασίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.