Έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Δήμας

Έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Δήμας


Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 79 ετών, στο νοσοκομείο Φιλιατών όπου νοσηλευόταν από τις 28 Δεκεμβρίου, ο επιχειρηματίας με καταγωγή από το Καστρί Ηγουμενίτσας Ηλίας Δήμας.
Γιος του Κωνσταντίνου και της Άννας Δήμα δημιούργησε με τη σύζυγό του Συλβάνα τη δική του οικογένεια, αποκτώντας δύο παιδιά, την Αλεξάνδρα και το Νικόλαο αλλά και τη μονάκριβη εγγονή του Ειρήνη.
Ήταν τελειόφοιτος της Σιβιτανιδειος Δημοσιάς Σχολής στον τομέα Δομικών έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και ακολούθησε για ένα χρονικό διάστημα με τον αδερφό του Αναστάσιο το επάγγελμα αυτό.
Είχε όμως μεγαλύτερο ζήλο και πόθο για το εμπόριο και έτσι ξεκίνησε προς το τέλος της δεκαετίας του '70 το εμπόριο χοντρικής και λιανικής πώλησης, ένας από τους πρώτους στον χώρο αυτό μέχρι και το 2008.
Στην πορεία της εξελίξεις του έγινε πολύ γνωστός στην Ήπειρο και αγαπητός στον κόσμο. 
Η επιχειρηματική του δράση δεν έμεινε μόνο στην Ελλάδα,
Συνέχισε και στην γειτονική χωρά της Αλβανίας συγκεκριμένα είχε έδρα στην πρωτεύουσα της στα Τίρανα, οπού ξεκίνησε να εισάγει και να εξάγει προϊόντα στις δυο χώρες.
Σαν προσωπικότητα, ήταν ένας ταπεινός, σοφός και ήσυχος άνθρωπος.
Ο κόσμος τον γνώρισε, τον έζησε και τον αγάπησε για την προσφορά και την βοήθεια που έδινε σε όλον τον κόσμο.
Ήταν πάντα χαμογελαστός.
Σαν πατέρας και οικογενειάρχης ήταν ένας εξαιρετικός σύζυγος και ένας υπερπροστατευτικός πατέρας για τα παιδιά του.
Η μεγαλύτερη του αγάπη στην ζωή του ήταν τα δυο του παιδιά και η αγαπημένη του εγγονή.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Καστρί, στις 2 το μεσημέρι.Έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Δήμας Έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Δήμας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες