Πεζοπορία βουνού στις κορυφογραμμές της Παραμυθιάς | Μονοπάτι “Κάστρο Ελέας – Σταυρός – Βροντή” (ΒΙΝΤΕΟ)

Πεζοπορία βουνού στις κορυφογραμμές της Παραμυθιάς | Μονοπάτι “Κάστρο Ελέας – Σταυρός – Βροντή” (ΒΙΝΤΕΟ)


Η πεζοπορία βουνού είναι μια συναρπαστική δραστηριότητα που εκτός από τα προφανή οφέλη για την φυσική κατάσταση, προσφέρει και συγκινήσεις από την επαφή μας με την φύση.
Ένα τέτοιο μονοπάτι είναι αυτό που οδηγεί από την Αρχαία Ελέα προς τις κορυφογραμμές Σταυρός και Βροντή σε υψόμετρο 1.200 και 1.330 μέτρα αντίστοιχα. Η συνολική διαδρομή ειναι απόστασης 4 χιλιομέτρων και 3 σχεδόν ωρών.

Αρχαία Ελέα – Σταυρός εύκολη διαδρομή ~ 3χλμ, 2 ώρες περπάτημα
Σταυρός – Βροντή, δυσκολότερη διαδρομή ~ 1χλμ, 40 λεπτά περπάτημα.

Κάθε εποχή έχει τη δική της γοητεία. Από την άνοιξη μέχρι τον χειμώνα τα τοπία κυριολεκτικά μεταμορφώνονται, προσφέροντας αξέχαστες εικόνες, όσες φορές και αν επισκεφθείτε τα όρη Παραμυθιάς.
Η κάμερα των μελών του αεραθλητικού συλλόγου Παραμυθιάς, Σάκη Κοράκη και Γιώργου Μπότσιου, κατέγραψε όμορφες εικόνες από τα 2 μονοπάτια, και στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε την ανάβαση στα 1.330 μέτρα του όρους Γκορίλα της Παραμυθιάς


Πεζοπορία βουνού στις κορυφογραμμές της Παραμυθιάς | Μονοπάτι “Κάστρο Ελέας – Σταυρός – Βροντή” (ΒΙΝΤΕΟ) Πεζοπορία βουνού στις κορυφογραμμές της Παραμυθιάς | Μονοπάτι “Κάστρο Ελέας – Σταυρός – Βροντή” (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 05, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες