Σημαντική αύξηση του τζίρου στην Ήπειρο σε καταλύματα και εστίαση

Σημαντική αύξηση του τζίρου στην Ήπειρο σε καταλύματα και εστίαση


Η επιστροφή στην κανονικότητα που σταδιακά έγινε πράξη στην διάρκεια του 2022 εκτόξευσε τους τζίρους στον τουριστικό κλάδο, τόσο στα καταλύματα όσο και στην εστίαση.
Αυτό αποτυπώνεται στα οριστικά στοιχεία για την προηγούμενη χρονιά που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.
Η Ήπειρος δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα με τους τζίρους στον κλάδο των καταλυμάτων να είναι ακόμη και υπερδιπλάσιοι σε σύγκριση με το 2021.

Ο Νομός Ιωαννίνων είναι αυτός που κατέγραψε την μεγαλύτερη αύξηση καθώς ανέρχεται στο 64,9% και ακολουθεί η Πρέβεζα με 42,6 η Θεσπρωτία με 38,3 και η Άρτα με 33,6%.


Σημαντική είναι η αύξηση του τζίρου και στην εστίαση με το μεγαλύτερο ποσοστό να καταγράφεται και πάλι στο Νομό Ιωαννίνων και να ξεπερνά το 43% σε σύγκριση με το 2021.
Υψηλό το ποσοστό αύξησης και στο Νομό Πρέβεζας ενώ μικρότερη είναι στους Νομούς Θεσπρωτίας και Άρτας.


Τα στοιχεία της Στατιστικής δείχνουν ότι το 2022 ήταν μία καλή χρονιά για τον τουριστικό κλάδο στην Ήπειρο. Οι τζίροι όμως δεν μεταφράζονται και σε υψηλά κέρδη καθώς το κόστος της ενέργειας αλλά και το κύμα της ακρίβειας μείωσαν σημαντικά τα περιθώρια για καθαρό κέρδος.
Σημαντική αύξηση του τζίρου στην Ήπειρο σε καταλύματα και εστίαση Σημαντική αύξηση του τζίρου στην Ήπειρο σε καταλύματα και εστίαση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.