Συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής: Μια άλλη δημαγωγική επιχείρηση (Σχόλιο Π.Αλεξίου)

Συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής: Μια άλλη δημαγωγική επιχείρηση (Σχόλιο Π.Αλεξίου)



Μια άθλια παράσταση με θεατρινισμούς, εξυπνακισμούς, άπλυτα στη φόρα
και καυγάς για το «ποιός τα πήρε από ποιόν»...
«Ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων»

Αν κάνει κάποιος αναδρομή στις εκλογές, θα διαπιστώσει ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός να ξεφυτρώνουν σκάνδαλα λίγο πριν στηθούν οι κάλπες. Τσουκάτος, Παπαντωνίου Τσοχατζόπουλος, «Siemens», «Novartis» κ. α. παλιότερα, Παππάς-Καλογρίτσας τώρα και υποκλοπές. Μάλιστα όσο περισσότερο αναδεικνύεται ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνούν στα μεγάλα θέματα, άλλο τόσο θα οξύνεται η σκανδαλολογία.
Άλλωστε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε λίγο πριν τις εκλογές, έγινε γιατί ακριβώς δεν έχει πού αλλού να διαφοροποιηθεί ουσιαστικά από τη Ν.Δ.
Γιατί δεν κατέθεσε ανάλογη πρόταση μομφής, για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, που οδήγησε να χαθούν άδικα τόσες ζωές ή για το νόμο Χατζηδάκη, που θεσπίζει την ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου, την ηλεκτρονική ψηφοφορία και φακέλωμα των συνδικάτων, (αφού τα μισά άρθρα του υπερψήφισε και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ); Γιατί υπάρχει μια στρατηγική σύμπλευση μεταξύ των δυο κομμάτων για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το λαό : την ακρίβεια, το ενεργειακό, τις ιδιωτικοποιήσεις, την εξάρτηση και την υποτέλεια σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, ακόμη και το θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων. Αυτό έδειξε η θητεία τους στα κυβερνητικά έδρανα ή σε αυτά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Έτσι εκείνα που αναδείχτηκαν στη σχετική συζήτηση στη Βουλή και που κατέκλυσαν και συνεχίζουν να κατακλύζουν τις τηλεοπτικές οθόνες, το διαδίκτυο και τις εφημερίδες, ήταν οι ανούσιες ατάκες, η «πολιτική μαγκιά», τα φθηνά «συνθήματα» και οι «κοκορομαχίες» συγκάλυψης του βρώμικου θεσμικού πλαισίου των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών, αφού αυτές είναι σύμφυτες με τη «δημοκρατία» τους, που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αυτές
Οι γνωστοί δυο «μονομάχοι» επανέλαβαν τη γνωστή άθλια χιλιοπαιγμένη παράσταση, που αποσκοπεί να περάσουν σε δεύτερο και τρίτο πλάνο, ή και να αποσιωπηθούν εντελώς, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η χώρα μας. Η τεχνητή όξυνση, η ακραία πόλωση και το διχαστικό κλίμα θριάμβευσαν για μια ακόμη φορά, σε μια ρηχή, αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση.
Και αν τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ πιάστηκε «με τη γίδα στην πλάτη» - με τα μικρόφωνα στα χέρια, είναι γνωστό σε όλους τους «παροικούντες στην Ιερουσαλήμ», ότι πάντα γίνονταν παρακολουθήσεις αριστερών ή και αντιπάλων και ότι οι «νόμιμες επισυνδέσεις για λόγους εθνικής ασφαλείας» εκτινάχτηκαν μετά τους αντιμνημονιακούς αγώνες, απ΄ όλες τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Σαμαρά - Βενιζέλου, Τσίπρα - Καμμένου, Μητσοτάκη, ανεβάζοντας τον αριθμό σε πολλές χιλιάδες σχετικών «εντολών». Γιατί η βαθιά κρίση και τα αδιέξοδα του αστικού πολιτικού συστήματος ήρθαν αντιμέτωπα με τη ριζοσπαστικοποίηση και την πλατιά λαϊκή αγανάκτηση. Γι αυτό υπάρχει μόνιμα ένα πολυπλόκαμο κρατικό και παρακρατικό δίκτυο και μηχανισμός, με τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα, εντός και εκτός της Ελλάδας, που παρακολουθεί, «φακελώνει» και προετοιμάζεται να πάρει μέτρα ενάντια σε οποιονδήποτε δραστήρια αμφισβητεί αυτούς που θέλουν να εξουσιάζουν αυτόν τον τόπο
Άλλωστε η νέα φέρελπις εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Τσαπανίδου ξεκαθάρισε τα πράγματα: «Εδώ δεν μιλάμε να συγκρίνουμε δύο κόμματα, γιατί δεν έχουμε καμία διαφορά μεταξύ μας, κυρίως σε τέτοια σοβαρά ζητήματα, όπως τα θέματα δημοκρατίας»...
Και ο μεν Μητσοτάκης επιβεβαίωσε κυνικά το δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», αποφεύγοντας να απαντήσει συγκεκριμένα για τα ζητήματα των υποκλοπών-παρακολουθήσεων αντιπάλων, κομμάτων, στελεχών της ΝΔ, στρατιωτικών, δημοσιογράφων κλπ. και εστιάζοντας στις «βαλίτσες Καλογρίτσα», «πέταξε την μπάλα στην εξέδρα».
Για να πάρει την «πάσα» ο Τσίπρας και να κουνάει με οίηση την επιστολή του Προέδρου της ΑΔΑΕ Ράμου, «ξεπλένοντας» το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο με τη ΝΔ συνδιαμόρφωσε, καθαγιάζοντας το αστικό Σύνταγμα (που με το άρθρο 19 επιτρέπει τις υποκλοπές, επικαλούμενο λόγους «εθνικής ασφάλειας») και εξυμνώντας τις δήθεν Ανεξάρτητες Αρχές και τη Δικαιοσύνη, Μίλησε για την Ελλάδα που εμφανίζεται σαν η «ανορθογραφία» ενός «ευρωπαϊκού κεκτημένου του κράτους δικαίου», εξωραϊζοντας την ΕΕ, την ίδια στιγμή που σε όλη την ΕΕ, με ένα παρεμφερές νομικό πλαίσιο, επιτρέπεται η παρακολούθηση των πάντων, αφού οι Κανονισμοί και οι Οδηγίες της, την θεσπίζουν. Άλλωστε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν αυτούς νόμους, τις Οδηγίες και Διεθνείς Συμβάσεις,
Και «επί του πρακτέου». Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησαν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στην συζήτηση για τις συνακροάσεις και υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, που έγιναν, από το 2016, επί των ημερών τους, μέχρι και το 2022, επί κυβέρνησης ΝΔ. Αξιοποιώντας την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ διέκοψε την συνεδρίαση της Επιτροπής, παραπέμποντας το ζήτημα στις καλένδες.
Με ψευτοδιλήμματα, του είδους, «με τις επενδύσεις και την ανάπτυξη ή το πισωγύρισμα» η ΝΔ, «με τη δημοκρατία ή με την εκτροπή», «δημοκρατία ή Μητσοτάκης» ο ΣΥΡΙΖΑ, σηκώνουν προεκλογικές «κορόνες» για «τοξικότητα» και «εκτροπή», σε μια σκοτεινή επιχείρηση ελέγχου των πολιτικών εξελίξεων. Με σκηνές προεκλογικού ριάλιτι σόου, διαγκωνίζονται ποιός θα είναι ο καλύτερος και πιο αξιόπιστος διαχειριστής του συστήματος, σε όφελος της ολιγαρχίας του πλούτου και των ξένων δανειστών-δυναστών και σε βάρος του λαού.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύονται όλα αυτά τα σκάνδαλα, να καλλιεργήσουν εκλογικές αυταπάτες, να θολώσουν με εκλογικές τσίμπλες τα μάτια των εργαζομένων, για να μη μπορέσουν να δουν πίσω από τον μποχό (σκόνη) και την μπόχα τους, ότι ο αστικός κόσμος είναι σάπιος μέχρι το μεδούλι.
Η καταγγελία και η αποκάλυψη των σκανδάλων και των εκλογικών αυταπατών και το «μαύρισμα» των αστικών πολιτικών κομμάτων, πρέπει να συνδυαστεί με τον αγώνα για την περιφρούρηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών, αλλά και για την ανατροπή των αντιλαϊκής πολιτικής της οποιαδήποτε αστικής κυβέρνησης.

Συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής: Μια άλλη δημαγωγική επιχείρηση (Σχόλιο Π.Αλεξίου) Συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής: Μια άλλη δημαγωγική επιχείρηση (Σχόλιο Π.Αλεξίου) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.