Κατατέθηκε η ΚΥΑ για την επιδότηση στους ηλιακούς θερμοσίφωνες

Κατατέθηκε η ΚΥΑ για την επιδότηση στους ηλιακούς θερμοσίφωνες


Τον επαναπροσδιορισμό της ειδικής εισφοράς, που επιβάλλεται υπέρ του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, σε κάθε κατανεμόμενη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο, την προκήρυξη του προγράμματος «Παραγωγικών Επενδύσεων Πράσινης Οικονομίας (Produc-E Green)» ύψους 200 εκατ. ευρώ, και την προκήρυξη δράσεων που αφορούν στην αντικατάσταση οικιακών συστημάτων παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης με ηλιοθερμικά συστήματα, ύψους 100 εκατ. ευρώ, προβλέπει – μεταξύ άλλων – τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο «Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα – Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των αποκεντρωμένων διοικήσεων και για την ευζωία των ζώων συντροφιάς — Λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών».

Το νομοσχέδιο αυτό εισάγεται στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, 28/02/2023, προς συζήτηση και ψήφιση.

Συγκεκριμένα, επαναπροσδιορίζεται η ειδική εισφορά, που επιβάλλεται υπέρ του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, σε κάθε κατανεμόμενη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο, η οποία ανέρχεται εφεξής σε ποσοστό 5% επί των μνημονευόμενων μεγεθών με μέγιστο ποσό τα δέκα (10) ευρώ ανά μεγαβατώρα Ανώτερης Θερμογόνου Δύναμης Φυσικού Αερίου (ποσό στο οποίο ανέρχεται σήμερα) και υπολογίζεται επί της ποσότητας φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται από κάθε υπόχρεο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας για την Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Κατατέθηκε η ΚΥΑ για την επιδότηση στους ηλιακούς θερμοσίφωνες Κατατέθηκε η ΚΥΑ για την επιδότηση στους ηλιακούς θερμοσίφωνες Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.