Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών


Η κυβέρνηση σπεύδει να αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 9,6%, επικαλούμενη τον πληθωρισμό, αλλά δεν έπραξε το ίδιο με τους μισθούς και τις συντάξεις. Οι ονομαστικές αυξήσεις των συντάξεων δόθηκαν σε λίγους περισσότερους από το 50%, αφού προσκρούουν στην «προσωπική διαφορά».
Για άλλη μια φορά στέλνουν τον λογαριασμό στους πολύ μικρούς εμπόρους, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπάρχουσες εισφορές, συσσωρεύοντας χρέη στον ΕΦΚΑ και παραμένοντας, λόγω αδυναμίας, στην κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία. Εκτός αυτού, δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στο ασφαλιστικό σύστημα, έπειτα από τις «μνημονιακές» περικοπές των συντάξεων.
Τους άφησαν εκτεθειμένους στα χρόνια της Πανδημίας και ενέτειναν τον αθέμιτο ανταγωνισμό υπέρ των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών.
Δεν έχουν ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματα της απεργίας της 9ης Νοεμβρίου 2022 και έχουν κάνει σαφές πως προσπαθούν να μας αναγκάσουν να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας.

Καλούμε την ΕΣΕΕ και τις Ομοσπονδίες να διεκδικήσουν:
· την ακύρωση της απόφασης για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών
· πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις
· την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» που νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζει η παρούσα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας
· την κάλυψη των εξόδων για την Υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

ΔΣ ΕΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.