Η πρόταση Νταή στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τις προστατευόμενες περιοχές

Η πρόταση Νταή στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τις προστατευόμενες περιοχές


Ο Συνδυασμός «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» με επικεφαλής τον Παν. Νταή, ολοκλήρωσε τη διαδικασία υποβολής σχολίων στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες και τα Σχέδια Διαχείρισης, για τις προστατευόμενες περιοχές Κοίτες και Εκβολές Καλαμά, νήσος Πρασούδι, Έλη Καλοδικίου και Καρτερίου και οι περίμετροι αυτών, κάμπου Καλαμά, κάμπου Μορφίου, κάμπου Μαργαριτίου, κάμπου Αγίου Γεωργίου και κάμπου Γεροπλατάνου, καθώς και παραλιών Δρέπανο – Μακρυγιάλλι. 
Μεταξύ άλλων, διατυπώσαμε παρατηρήσεις, για να γίνει πιο σαφής η διάκριση μεταξύ των απειλών που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες και των απειλών που προέρχονται από νόμιμες δραστηριότητες. 
Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να υπάρχει πλήρης απαγόρευση, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, πρέπει να επισημανθούν πιο έντονα τα όρια άσκησης των δραστηριοτήτων. 
Η επισήμανση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί στις περιοχές αυτές αναπτύσσονται νόμιμα παραγωγικές δραστηριότητες σε κλάδους όπως η γεωργία, κτηνοτροφία, υδατοκαλλιέργεια, οικιστική ανάπτυξη και τουρισμός. 
Συνεπώς είναι επιβεβλημένο να υπάρχει ένα σαφές πλαίσιο όρων, προϋποθέσεων και περιορισμών, για την επίτευξη συνθηκών ασφάλειας και δικαίου.

Περισσότερα στην Παρουσίαση που ακολουθεί:




Η πρόταση Νταή στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τις προστατευόμενες περιοχές Η πρόταση Νταή στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τις προστατευόμενες περιοχές Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.