Χάρισε ζωή με το θάνατό του

Χάρισε ζωή με το θάνατό του


Ζωή σε συνανθρώπους του χάρισε ο 47χρονος Βασίλης Παππάς από την Ηγουμενίτσα, ο οποίος κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. 
Ο Βασίλης νοσηλευόταν τις τελευταίες τρεις βδομάδες και παρά την προσπάθεια των γιατρών η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και τελικά κατέληξε.
Προχώρησε όμως σε μία γενναία πράξη. 
Με τη συγκατάθεση της οικογένειάς του έγινε δωρεά οργάνων.
Η ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων προχώρησε σε λήψη οργάνων. 
Έτσι οι νεφροί και το ήπαρ δίνουν ζωή σε άλλους συνανθρώπους που είχαν ανάγκη.
Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε πάνδημη το μεσημέρι της Δευτέρας στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στην Ηγουμενίτσα.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του φίλου Βασίλη και η ανιδιοτελής πράξη τους, για τη δωρεά των οργάνων, να βρει μιμητές.

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για την δωρεά οργάνων του άτυχου 47χρονου
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη οργάνων που προσφέρθηκαν για δωρεά, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 19/02/2023, από νοσηλευόμενο ασθενή με εγκεφαλικό θάνατο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ).
Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ ευχαριστεί βαθύτατα τους οικείους του θανόντος οι οποίοι είχαν το μεγαλείο να προσφέρουν ζωή σε συνάνθρωπους μας. Ευχαριστεί επίσης, το προσωπικό της ΜΕΘ που ανέλαβε τις διαδικασίες της δωρεάς οργάνων την αναισθησιολογική κλινική και τις χειρουργικές ομάδες λήψης των οργάνων (χειρουργική ομάδα ΠΓΝΙ για την λήψη των νεφρών, χειρουργική ομάδα Λαϊκού Νοσοκομείου για τη λήψη του ήπατος) οι οποίοι διεκπεραίωσαν το δύσκολο αυτό έργο υπό τον γενικό συντονισμό του ΕΟΜ και της τοπικής συντονίστριας της Ηπείρου του ΕΟΜ.
Η διαδικασία μεταμόσχευσης των οργάνων στους συμβατούς λήπτες έγινε τόσο στο Νοσοκομείο μας όσο και στα αντίστοιχα Λαϊκού και Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης.
Χάρισε ζωή με το θάνατό του Χάρισε ζωή με το θάνατό του Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 20, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες