«Άδειασε» Ηπειρώτες βουλευτές και Περιφερειάρχη ο Πρωθυπουργός | Τι έλεγαν για το τρένο

«Άδειασε» Ηπειρώτες βουλευτές και Περιφερειάρχη ο Πρωθυπουργός | Τι έλεγαν για το τρένο


Με τέσσερις φράσεις ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες μέρες πριν έρθει στα Γιάννινα για να εξαγγείλει το αναπτυξιακό για την Ήπειρο του 2030, έριξε άκυρο στην διεκδίκηση –πάγια- της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου.
Με την δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι το συγκεκριμένο έργο ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ακύρωσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, που δια της Υφυπουργού Γιώργου Καραγιάννη, μοίραζε υποσχέσεις, ακύρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ακύρωσε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τους δύο γαλάζιους βουλευτές Μαρία Κεφάλα και Βασίλη Γιόγιακα που έδιναν χρονοδιαγράμματα για την προκήρυξη της μελέτης!!



Άνευ σχολίων παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα από επίσημες ανακοινώσεις της τελευταίας διετίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη. Με ανακοίνωσή της μετέφερε την δέσμευση ότι «εντός του 2021 θα ξεκινήσουν οι μελέτες για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου, οι οποίες και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2023, με κόστος που θα αγγίξει τα 15,5 εκ. ευρώ».

Τον Οκτώβριο του 2021 συνάντηση με τον ίδιο Υφυπουργό είχε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας με αντικείμενο τις μελέτες για την σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου.
Σύμφωνα με όσα είχε κάνει γνωστά ο βουλευτής Θεσπρωτίας στα κοινωνικά δίκτυα «Επιβεβαιώθηκε ότι μέσα στο 2022 θα ξεκινήσει από τον ΟΣΕ η διαδικασία των μελετών σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκα – Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα».

Τον Ιούλιο του 2022 και έχουν αρχίσει να αχνοφαίνονται εκλογές ο Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας συναντάται με τον τότε Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή. Είναι ίσως η μοναδική ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής για θέματα της ιδιαίτερης πατρίδας του.
Ανάμεσα στα άλλα λοιπόν ο Κώστας Τασούλας αναφέρει πως «σχετικά με την σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου με την Καλαμπάκα διά της γραμμής Καλαμπάκα-Γιάννενα-Ηγουμενίτσα, διαπιστώθηκε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αντιμετωπίζει θετικά το έργο και ήδη εξετάζει τις προσφερόμενες δυνατότητες χρηματοδότησης των απαιτούμενων μελετών του».

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2022 ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης μεταφέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο την δέσμευση του Υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη ότι θα διατεθεί το ποσό των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να γίνει ο διαγωνισμός για την μελέτη σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου.
«Ο Υφυπουργός κ. Καραγιάννης μου είπε ότι τα λεφτά θα μπούνε, θα δοθούν τα επτάμισι εκατομμύρια για να γίνει η επικαιροποίηση της μελέτης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αλήθεια μετά τον πρωθυπουργικό πάγο θα προχωρήσουν σε κάποιο σχόλιο;
«Άδειασε» Ηπειρώτες βουλευτές και Περιφερειάρχη ο Πρωθυπουργός | Τι έλεγαν για το τρένο «Άδειασε» Ηπειρώτες βουλευτές και Περιφερειάρχη ο Πρωθυπουργός | Τι έλεγαν για το τρένο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.