Να εκτροχιαστεί η πολιτική που για τα κέρδη θυσιάζει ζωές, δημιουργεί αβεβαιότητα για το μέλλον

Να εκτροχιαστεί η πολιτική που για τα κέρδη θυσιάζει ζωές, δημιουργεί αβεβαιότητα για το μέλλον


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. β. Γιόγιακας δημοσιοποίησε στα τοπικά ΜΜΕ την έγκριση απόφασης που είχε δημοσιοποιηθεί από τις 3 Φλεβάρη του 2023 και αφορούσε τα ψίχουλα των 70 ευρώ ανά στρέμμα που θα δοθούν, και λόγω των κινητοποιήσεων, στους μανταρινοπαραγωγούς της Θεσπρωτίας και αφορούν την παραγωγή του 2021. Την πάσα πήρε ο έτερος βουλευτής του Νομού, του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτσης ,που απάντησε αμέσως.

Και αυτά την στιγμή που δίκαια ξεχειλίζει η οργή του λαού και της νεολαίας από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα ΤΕΜΠΗ που αφαίρεσε τη ζωή 57 συνανθρώπων μας κυρίως νεολαίους. Αλήθεια ο βουλευτής της ΝΔ πιστεύει ότι μπορεί με τις δηλώσεις να βγάλει το κόμμα του από τη δύσκολη θέση που έχει βρεθεί; Μπορούν τα ψίχουλα που τάζει στους αγρότες να μειώσουν την λαϊκή οργή; Να αντισταθμίσουν την έλλειψη χρηματοδοτήσεων για έργα προστασίας και ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών και των καλλιεργειών;

Με τις δηλώσεις τους οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σηκώνουν σκόνη και αντικειμενικά συγκαλύπτουν τις πολιτικές ευθύνες των κομμάτων τους για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την «απελευθέρωση» και εμπορευματοποίηση των συγκοινωνιών που είναι η βάση του εγκλήματος στα ΤΕΜΠΗ, αλλά και για να κρύψουν την αρνητική τους στάση απέναντι στα αιτήματα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος.

Δεν ξεχνάμε ότι μαζί απέρριψαν τις τρείς τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ το ΝΟΕΜΒΡΗ του 2021 για την ανακούφιση των αγροτών και αφορούσαν την επιστροφή Ε.Φ.Κ αγροτικού πετρελαίου, την επιδότηση και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα και μηδενικό ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, εργαλεία και μηχανήματα. Η κοινή τους αρνητική στάση πηγάζει από τη συμφωνία τους με τις βασικές κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ που έχουν ως στόχο τη συγκέντρωση της παραγωγής, της γης και του εμπορίου σε όλο και λιγότερα χέρια, τον ανταγωνισμό και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην παγκόσμια αγορά. Γι’ αυτό και κάθε νέα ΚΑΠ είναι χειρότερη από την προηγούμενη για τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους.

Δεν τρώμε ούτε το κουτόχορτο της ΝΔ, ούτε το κουτόχορτο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υποτιμάμε ούτε το ένα ευρώ που θα βάλει στην τσέπη της μια αγροτική οικογένεια ΑΛΛΑ θα επιμείνουμε να αναδεικνύουμε ότι το κυνήγι του κέρδους, ο ανταγωνισμός και η αναρχία της καπιταλιστικής παραγωγής φέρνουν για το λαό τραγωδίες, φτώχεια, εξαθλίωση, πολέμους και ας μας λένε κολλημένους. Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζήσουμε διαφορετικά αν απεγκλωβιστούμε από τη μέγγενη του καπιταλιστικού κέρδους. Γιατί είναι τεράστιος ο πλούτος που παράγουν οι πολλοί και τον παίρνουν οι λίγοι. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

- Τον πακτωλό των επιδοτήσεων και χρηματοδοτήσεων από τις εκάστοτε κυβερνήσεις προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι ιδιωτικοποιήσεις όπως της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και άλλων υποδομών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ιταλικής κρατικής εταιρείας στην οποία παραχωρήθηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκ. ευρώ και επιδοτείται με 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να εκτελεί την.. "άγονη γραμμή" Αθήνα – Θεσσαλονίκη που την έβαψε με αίμα…

- Το 1,5 δισ. Ευρώ που δόθηκε στους εφοπλιστές, κλινικάρχες, ξενοδόχους σε μια 4ετια ενώ στους αγρότες στην ίδια 4ετια δόθηκαν μόνο 68 εκ. ευρώ.

- Τα "κατώτατα εγγυημένα κέρδη" στους εργολάβους που εκμεταλλεύονται τις εθνικές οδούς και τα διόδια, στους βιομήχανους που ασχολούνται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τα σκουπίδια όπως η ΤΕΡΝΑ στην Ήπειρο. Τα «Κατώτατα Εγγυημένα κέρδη» που στηρίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις τη στιγμή που αρνούνται το αίτημα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος για κατώτατες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.

- Το πάνω από το 2% του ΑΕΠ που βρέξει - χιονίσει, με όποια κυβέρνηση καταλήγει στις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Μιλάμε για ένα ποσό 4 δισ. ευρώ, που μπροστά του τα συνολικά ποσά που έχουν δοθεί για ενίσχυση των αγροτών πράγματι αποτελούν ... ψίχουλα.

- Τα 31 δισ. Ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ που στήριξαν από κοινού κυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που θα δοθούν μέχρι το 2026 και δεν αφορούν τις λαϊκές ανάγκες αλλά κυρίως τους επιχειρηματικούς ομίλους του «πράσινου» και «ψηφιακού μετασχηματισμού»

Ο κατάλογος θα μπορούσε να μεγαλώσει και να συμπεριλάβει τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, τις προκλητικές φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, τους πλειστηριασμούς κ.ά.

Να γιατί οι αγρότες δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από κανέναν κυβερνητικό σωτήρα. Αντίθετα, έχουν πολλά να κατακτήσουν αν σηκώσουν ανάστημα και εμπιστευτούν τη δύναμή τους, οργανώσουν την πάλη τους μέσα από αγροτικούς συλλόγους, φτιάξουν καινούργιους όπου δεν υπάρχουν. Αν κάψουν όλα τα αντιλαϊκά σενάρια βάζοντας στο στόχαστρο το κράτος, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αν συμπορευτούν με το ΚΚΕ στους αγώνες και στις εκλογές .





ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 13/3/2023

ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να εκτροχιαστεί η πολιτική που για τα κέρδη θυσιάζει ζωές, δημιουργεί αβεβαιότητα για το μέλλον Να εκτροχιαστεί η πολιτική που για τα κέρδη θυσιάζει ζωές, δημιουργεί αβεβαιότητα για το μέλλον Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.