Παρουσίαση εργασιών φοιτητών Ευρωπαϊκής Αποστολής 4 Ανωτάτων Σχολών Αρχιτεκτονικής για το ΞΕΝΙΑ

Παρουσίαση εργασιών φοιτητών Ευρωπαϊκής Αποστολής 4 Ανωτάτων Σχολών Αρχιτεκτονικής για το ΞΕΝΙΑ


Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου, η παρουσίαση των εργασιών της Ευρωπαϊκής Αποστολής των 4 Ανωτάτων Σχολών Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομικού Σχεδιασμού από το Παρίσι, τη Νάντη, την Αθήνα και το Μιλάνο, που φιλοξενήθηκαν στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο της Β’ φάσης εργασιών του ευρωπαϊκού προγράμματος «Τουριστικοί Μοντερνισμοί και Μεσόγειος - Το Mοτέλ Ξενία της Ηγουμενίτσας».
Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν 8 πιθανά σενάρια ένωσης του Μοτέλ Ξενία (σχεδιασμένο από τον Άρη Κωνσταντινίδη το 1959) με τις γύρω υποδομές, με σκοπό τη δημιουργία ενός λειτουργικού και ελκυστικού αστικού ιστού κτιρίων και αξόνων τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, αφού καλωσόρισε τις Ευρωπαϊκές Αποστολές, μεταξύ των άλλων, δήλωσε τα εξής:
«Θέλω να συγχαρώ για την αξιέπαινη προσπάθεια και να ευχαριστήσω και τις 4 Αποστολές, οι οποίες, προσφέροντας εθελοντικά φρέσκιες ιδέες και προτάσεις για την αξιοποίηση του χώρου του Ξενία και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ηγουμενίτσας, εμπλούτισαν το όραμά μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης μας, μέσω παρεμβάσεων ανάδειξης του πολιτιστικού μας αποθέματος και του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.
Ειδικότερα ευχαριστώ την κα Δήμητρα Κανελλοπούλου, συντονίστρια του προγράμματος και καθηγήτρια στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Παρισιού τους κ.κ. Julien Perraud και Fabienne Boudon, καθηγητές στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Νάντης, τον κ. Λεωνίδα Κουτσουμπό, επικ. καθηγητή Σχολής Αρχιτεκτόνων του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τους κ.κ. Carolina Pacchi και Andrea Parma, καθηγητές του Πολυτεχνείου του Μιλάνου καθώς και όλους τους συμμετέχοντες φοιτητές».

Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κωνσταντίνος Τσουμάνης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας κ. Μιχάλης Γκίκας, ο Αντιδήμαρχος καθημερινότητας κ. Γεράσιμος Φουσέκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», κ. Θεόδωρος Δήμας καθώς και εργαζόμενοι του Δήμου.
Παρουσίαση εργασιών φοιτητών Ευρωπαϊκής Αποστολής 4 Ανωτάτων Σχολών Αρχιτεκτονικής για το ΞΕΝΙΑ Παρουσίαση εργασιών φοιτητών Ευρωπαϊκής Αποστολής 4 Ανωτάτων Σχολών Αρχιτεκτονικής για το ΞΕΝΙΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 08, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.