Καταδίωξη, πυροβολισμοί και συλλήψεις στα Ελληνοαλβανικά σύνορα

Καταδίωξη, πυροβολισμοί και συλλήψεις στα Ελληνοαλβανικά σύνορα


Στο πλαίσιο ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και της προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την ελληνοαλβανική μεθόριο, συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (25-04-2023) σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων επτά (7) συνολικά αλλοδαποί.
Ειδικότερα, πρόκειται για 49χρονο, 35χρονη και 34χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και -κατά περίπτωση- για κατοχή ναρκωτικών, καθώς και 4 παράτυπους μετανάστες, που κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ακόμη, για την ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 39χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο οχήματα και αφού ακινητοποίησαν το πρώτο, διαπιστώθηκε ότι σε αυτό επέβαιναν ο 49χρονος, ως οδηγός και η 34χρονη, ως συνοδηγός, οι οποίοι λειτουργούσαν ως προπομποί του δεύτερου οχήματος.
Ο 39χρονος, οδηγός του δεύτερου οχήματος, αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο έλεγχο, αποβίβασε από το αυτοκίνητο την 35χρονη συνεργό του καθώς και τους 4 παράτυπους μετανάστες, επιχειρώντας να διαφύγει. Κατά την προσπάθειά του, κινήθηκε με το αυτοκίνητο εναντίον αστυνομικού, με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του, ο οποίος για το λόγο αυτό πραγματοποίησε εκφοβιστικούς πυροβολισμούς και πυροβολισμούς κατά του αυτοκινήτου, στο οποίο προκλήθηκαν υλικές ζημιές.
Ο 39χρονος τελικά, αναπτύσσοντας ταχύτητα, τράπηκε σε φυγή, ενώ το όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· τα δύο οχήματα, που χρησιμοποίησαν οι δράστες,
· χρηματικό ποσό 3.470 ευρώ,
· χρηματικό ποσό 21.100 λεκ Αλβανίας,
· 12 κινητά τηλέφωνα ,
· μικροποσότητα κοκαϊνης, στην κατοχή του 49χρονου και
· 7 ναρκωτικά χάπια, στην κατοχή της 35χρονης.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Καταδίωξη, πυροβολισμοί και συλλήψεις στα Ελληνοαλβανικά σύνορα Καταδίωξη, πυροβολισμοί και συλλήψεις στα Ελληνοαλβανικά σύνορα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 25, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.