Καθάρισαν και σήμαναν το μονοπάτι που ενώνει τον Τσαμαντά με το μειονοτικό χωριό Σωτήρα

Καθάρισαν και σήμαναν το μονοπάτι που ενώνει τον Τσαμαντά με το μειονοτικό χωριό Σωτήρα


Με καλή διάθεση, όρεξη και προσπάθεια όλα είναι εφικτά!
Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε από τον ΕΟΣΗ καθαρισμός και σηματοδότηση του μονοπατιού που αποτελούσε σημαντικό άξονα επικοινωνίας του Τσαμαντά με το αλβανικό χωριό Σωτήρα.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κύριο Θεόδωρο Λαγό και τον κύριο Μιχάλη Λάγαρη για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη τους.
Και τα δυο χωριά βρίσκονται στους πρόποδες της Μουργκάνας.
Ο Τσαμαντάς είναι ένα παραδοσιακό χωριό, χτισμένος στους πρόποδες της Μουργκάνας, μια ανάσα από τα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας.
Παρά την ερήμωσή του το χωριό διατηρεί την φυσική του ομορφιά. Τα άγρια βουνά και οι χαράδρες που τα περιβάλουν, τα πλούσια κρυστάλλινα νερά του και οι καταπράσινες ρεματιές του είναι τα χαρακτηριστικά που χαρίζουν στους επισκέπτες μια ευχάριστη βόλτα. Τα υπεραιωνόβια πλατάνια επιβάλλονται στο τοπίο. Μάλιστα σύμφωνα με την παράδοση σε ένα από αυτά δίδαξε ο Κοσμάς ο Αιτωλός.
Το χωριό Σωτήρα είναι το τελευταίο χωριό της Κοινότητας Άνω Δερόπολης Αλβανίας[1] Βορείου Ηπείρου και υπάγεται στον νομό Αργυροκάστρου. Απέχει 11 χλμ. από τη συνοριακή διάβαση Κακαβιάς. Βρίσκεται σε υψόμετρο 514 μέτρων.Το χωριό είναι περιτριγυρισμένο από καταπράσινα βουνά, Νότια το βουνό Μουργκάνα που από εκεί πηγάζει ο Ξεριάς (παραπόταμος του Δρίνου) και Δυτικά το βουνό Στουγάρα.

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - ΕΟΣΗ

Καθάρισαν και σήμαναν το μονοπάτι που ενώνει τον Τσαμαντά με το μειονοτικό χωριό Σωτήρα Καθάρισαν και σήμαναν το μονοπάτι που ενώνει τον Τσαμαντά με το μειονοτικό χωριό Σωτήρα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 25, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.