Συλλαλητήριο την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα κατά της πώλησης του λιμανιού και της ιδιωτικοποίησης του νερού

Συλλαλητήριο την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα κατά της πώλησης του λιμανιού και της ιδιωτικοποίησης του νερού


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 8μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

· Όχι στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού
· Όχι στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου είναι ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση των νερών που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ)».
Η δημιουργία ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής για τα νερά αποδεικνύει τη στόχευση της ιδιωτικοποίησης αφού έρχεται «να ρυθμίσει το ανταγωνιστικό πλαίσιο, να ρυθμίσει για να τηρούνται δήθεν οι κανόνες ανταγωνισμού».
Προκαλεί εντύπωση το θράσος της κυβέρνησης να προχωρήσει στην παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού, τη στιγμή που ακόμα η εργατική τάξη και ο λαός θρηνεί τα θύματα της απελευθέρωσης των τρένων. Το νερό δεν είναι εμπόρευμα για να τεθεί υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής, είναι βασική λαϊκή ανάγκη και πρέπει να εξασφαλίζεται απρόσκοπτα για όλο το λαό.
Ταυτόχρονα το Εργατικό Κέντρο που από την πρώτη στιγμή οργάνωσε κινητοποιήσεις ενάντια την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, για λιμάνι και παραλιακό μέτωπο στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, συνεχίζει αυτό τον αγώνα. Έναν αγώνα ενάντια στην πολιτική του κέρδους που δεν σταματάει με τις υπογραφές «τέλους» που έπεσαν.
Συνεχίζουμε αυτό τον αγώνα γιατί εμπνεόμαστε από τα συνθήματα των κινητοποιήσεων που πυροδότησε το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη στην Ηγουμενίτσα και σε όλη την Ελλάδα. Από τον όρκο που έχει δοθεί στους δολοφονημένους των Τεμπών, των θυμάτων από τα εγκλήματα της εργοδοσίας και τους κράτους στους χώρους δουλειάς... "κανένα έγκλημα δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή".
Τα ξέρουμε καλά τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης και της απελευθέρωσης στην ενέργεια, στους σιδηρόδρομους, στην υγεία, στην παιδεία, στους δρόμους, στα λιμάνια και αλλού.
Καλούμε όλα τα σωματεία – δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φορείς της πόλης, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, το λαό της Ηγουμενίτσας να δυναμώσει το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα με τη μαζική του συμμετοχή στα εργατικά σωματεία, άλλους μαζικούς φορείς.

Για να διεκδικήσουμε:
· Σύγχρονες φθηνές ασφαλείς μεταφορές
· Μόνιμη και σταθερή δουλειά, συλλογικές συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς
· Αναβάθμιση του δικαιώματος της αναψυχής
· Ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα και τους ελεύθερους χώρους
· Καμία επιχειρηματική και εμπορική δράση στους ελεύθερους χώρους
· Ακύρωση της μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)
· Λιμάνι Ειρήνης και Φιλίας των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών
· Να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί ο απαράδεκτος νόμος της κυβέρνησης για την ΡΑΑΕΥ.
· Έξω οι εργολάβοι, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του.
· Φτηνό και ποιοτικό νερό. Άμεση μείωση όλων των τιμολογίων, κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.
Συλλαλητήριο την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα κατά της πώλησης του λιμανιού και της ιδιωτικοποίησης του νερού Συλλαλητήριο την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα κατά της πώλησης του λιμανιού και της ιδιωτικοποίησης του νερού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.