Πώς να επιλέξετε γυαλιά ανάλογα με το σχήμα του προσώπου;

Πώς να επιλέξετε γυαλιά ανάλογα με το σχήμα του προσώπου;



Σήμερα, η γκάμα των σκελετών είναι πολύ διαφορετική. Ο πρώτος εμπειρικός κανόνας για την επιλογή των σωστών γυαλιών είναι να βρείτε αυτό που σας αρέσει και να σας κάνει να νιώσετε αυτοπεποίθηση. Σύμφωνα με ειδικούς από το ηλεκτρονικό κατάστημα Sky Optic, ένας από τους τρόπους για να βρείτε το σωστό καρέ για να αποκαλύψετε τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας είναι να ταιριάξετε ο σκελετός με το σχήμα του προσώπου, τον τόνο του δέρματος και τις τάσεις της μόδας.

Προσδιορίστε τον τύπο του προσώπου σας
Πρώτα πρέπει να μάθετε ποιος είναι ο τύπος σας. Συνολικά, οι στυλίστες διακρίνουν επτά κύριες:
οβάλ - το μήκος είναι μεγαλύτερο από το πλάτος, τα ζυγωματικά είναι σχεδόν ίδια με το ευρύτερο μέρος του μετώπου και το ομαλό περίγραμμα της γνάθου συμπληρώνει το οβάλ.
κύκλος - χαμηλό μέτωπο, γεμάτα μάγουλα, ζυγωματικά είναι το πιο φαρδύ μέρος. Οι μετρήσεις μήκους και πλάτους είναι οι ίδιες, η ομοιότητα με τον κύκλο οφείλεται σε μια λεία γραμμή μαλλιών και ένα απαλό στρογγυλεμένο πηγούνι.
τετράγωνο - είναι ίσο σε πλάτος και ύψος, το πηγούνι και το σαγόνι είναι ογκώδη και γωνιακά.
καρδιά - αιχμηρό πηγούνι, σταδιακά επεκτείνεται στα ζυγωματικά, το μέτωπο είναι το ευρύτερο μέρος.
ορθογώνιο - σχεδόν σαν οβάλ, επιμήκης σε ύψος, αλλά με γωνιακή γνάθο και φαρδύ μέτωπο, τα ζυγωματικά έχουν το ίδιο πλάτος με το σαγόνι και το μέτωπο.
τρίγωνο - η γραμμή των ζυγωματικών και το πλάτος του μετώπου είναι περίπου τα ίδια, σταδιακά στενεύουν σε ένα αιχμηρό πηγούνι.
ρόμβος - παρόμοιος με οβάλ, αλλά το μέτωπο είναι μυτερό και το πηγούνι είναι στενό, γεγονός που κάνει τη γραμμή των ζυγωματικών να επεκτείνεται οπτικά.

Είναι δύσκολο να μειωθούν όλοι οι άνθρωποι σε επτά τύπους, αλλά συνήθως ορισμένα χαρακτηριστικά κυριαρχούν σε κάθε άτομο.

Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν επιλέγετε γυαλιά ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας
Τα γυαλιά δεν είναι μόνο ανάγκη για διάβασμα, για άτομα με προβλήματα όρασης και προστασία από τις ακτίνες του ήλιου, αλλά και ένα κομψό αξεσουάρ που θα συμπληρώσει κάθε εμφάνιση. Για να βρείτε την εφαρμογή σας ανάμεσα στην ποικιλία των σκελετών, πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένους παράγοντες:
καθορίστε τον τύπο του προσώπου σας και επιλέξτε το σχέδιο των γυαλιών ηλίου που θα είναι το βέλτιστο για εσάς.
σκεφτείτε το γεγονός ότι υπάρχουν λίγα καθαρά σχήματα. Συνήθως το πρόσωπο συνδυάζει χαρακτηριστικά διαφορετικών τύπων.
μη διστάσετε να δοκιμάσετε όσα περισσότερα σχέδια μπορείτε, είτε είναι στρογγυλά, τετράγωνα, πεταλούδα και άλλα. Επιλέξτε μοντέλα με διαφορετικά χρώματα και σχέδια.
βεβαιωθείτε ότι το αξεσουάρ ταιριάζει με το χρώμα, το συνολικό στυλ και την εμφάνισή σας,
συμβουλευτείτε έναν στυλίστα ή έναν οπτικό σύμβουλο εάν δεν μπορείτε να κάνετε μια επιλογή μόνοι σας.
μην ξεχνάτε την ευκολία - η ομορφιά και η μόδα είναι σημαντικοί παράγοντες, αλλά η άνεση και η ασφάλεια στην επιλογή είναι πολύ πιο σημαντικές.
επιλέξτε πρωτότυπα επώνυμα γυναικεία ή ανδρικά γυαλιά που θα σας εξυπηρετούν πιστά για τα επόμενα χρόνια.

Θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα φορώντας αυτά τα αξεσουάρ. Δεν πρέπει να ασκούν πίεση στους κροτάφους σας και στη γέφυρα της μύτης σας. Για να ελέγξετε αν αυτά είναι τα γυαλιά σας, πρέπει να γέρνετε προς τα εμπρός μαζί τους. Εάν ο επιλεγμένος σκελετός δεν έχει γλιστρήσει στην άκρη της μύτης, τότε η επιλογή είναι σωστή. Το επιλεγμένο μοντέλο πρέπει να ταιριάζει στις αναλογίες του προσώπου, να κρύβει ελαττώματα και να τονίζει την αξιοπρέπεια. Το υλικό νικελίου δεν είναι κατάλληλο για άτομα επιρρεπή σε αλλεργίες. Είναι καλύτερα να επιλέξετε κράματα ανοξείδωτου χάλυβα, καθώς και τιτάνιο, χρυσό ή ασήμι. Τα μεταλλικά αξεσουάρ συνήθως διαρκούν πολύ περισσότερο από τα πλαστικά.

Επιλέξτε τη σωστή φόρμα
Σχεδόν όλοι οι τύποι γυαλιών είναι κατάλληλοι για οβάλ σχήμα. Το κύριο καθήκον είναι η διατήρηση αρμονικών αναλογιών. Είναι καλύτερο εάν το πλάτος του σκελετού είναι ίσο με το φαρδύ μέρος του προσώπου ή ελαφρώς φαρδύτερο και η επάνω γραμμή συμπίπτει με αυτή των φρυδιών. Εάν έχετε απαλά χαρακτηριστικά, προσπαθήστε να επιλέξετε σκελετό με λείο σχήμα, στρογγυλεμένα, χωρίς αιχμηρές γωνίες. Εάν τα χαρακτηριστικά σας είναι πιο έντονα, τότε οι αυστηροί σκελετοί είναι πιο κατάλληλοί. Τα σχέδια πεταλούδα, τετράγωνα ή μάτι γάτας προτιμώνται περισσότερο.
Όταν επιλέγετε γυαλιά για στρογγυλό σχήμα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε μοντέλα που επιμηκύνουν οπτικά και το κάνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά σε ένα οβάλ. Δώστε προτίμηση σε ένα σκελετό με ευθείες γραμμές και έντονες γωνίες (τετράγωνο, ορθογώνιο, τρίγωνο).
Ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς έχει απαλές γραμμές. Κατά την επιλογή, θα πρέπει να προσέξετε να μην αυξήσετε οπτικά το επάνω μέρος. Στρογγυλεμένα, στρογγυλά μοντέλα, στενός βραχυκυκλωτήρας, aviator και άλλα είναι κατάλληλα.
Το τετράγωνο χαρακτηρίζεται από φαρδιά ζυγωματικά και το γωνιώδες φαρδύ πηγούνι. Μπορείτε να εξισορροπήσετε οπτικά τις αναλογίες του με στρογγυλεμένο σκελετό (στρογγυλά, οβάλ). Θα μαλακώσουν τη γωνιότητα, θα δώσουν απαλότητα. Συνιστώνται επώνυμα μοντέλα aviator. Όταν επιλέγετε μοντέλα για ένα επίμηκες σχήμα, μπορείτε να εμπιστευτείτε πολύχρωμους και φωτεινούς τετράγωνους τύπους. Μειώνουν οπτικά και λειαίνουν τα τραχιά χαρακτηριστικά ενώ μαλακώνουν τις γωνίες.
Το πιο σημαντικό είναι να αναζητήσετε ένα προϊόν που θα σας κάνει να νιώσετε αυτοπεποίθηση και να φαίνεστε καλά σε αυτό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα γυαλιά θα είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς σας. Για αυτόν τον λόγο, πάρτε το καλύτερο για τον εαυτό σας.
Πώς να επιλέξετε γυαλιά ανάλογα με το σχήμα του προσώπου; Πώς να επιλέξετε γυαλιά ανάλογα με το σχήμα του προσώπου; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 19, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.