Άκυρο προσωρινά (;) στην πώληση του λιμανιού και στην απόδοση της χερσαίας ζώνης στους δήμους

Άκυρο προσωρινά (;) στην πώληση του λιμανιού και στην απόδοση της χερσαίας ζώνης στους δήμους


Βιάστηκαν να πανηγυρίσουν ο Υπουργός Ναυτιλίας, η διοίκηση του λιμανιού, ο κυβερνητικός βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας, όπως και οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, καθώς τελικά δεν θα προλάβει να περάσει το σχετικό νομοσχέδιο πριν από το κλείσιμο της βουλής για το Πάσχα. 
Η βουλή έχει προγραμματιστεί να κλείσει την Τρίτη 11 Απριλίου για το Πάσχα, ενώ η διάλυσή της έχει προγραμματιστεί για τις 24 Απριλίου, μετά την Κυριακή του Θωμά.
Την Τετάρτη παρουσιάστηκαν σε σύσκεψη στα γραφεία της ΟΛΗΓ, οι διατάξεις της Τροποποιημένης Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΗΓ ΑΕ, που αφορούν στην απόδοση των εκτάσεων στους Δήμους.
Όπως μάλιστα ανέφερε ο κ Πλακιωτάκης, "αναμένεται να κατατεθεί άμεσα προς κύρωση στη Βουλή".
Οι κυβερνητικοί παράγοντες και το ΤΑΙΠΕΔ είχαν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, με στόχο να κυρωθεί η σύμβαση από τη σημερινή Βουλή πριν τη διάλυση της και την προκήρυξη των εκλογών της 21ης Μαΐου. 
Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, στόχος ήταν να είναι όλα έτοιμα μέχρι τις 10 Μαΐου.
Οι πληροφορίες όμως και ο χρόνος που απομένει ως το κλείσιμο της βουλής, διαψεύδουν πανηγυρικά, για ακόμα μία φορά, τις υποσχέσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και του ΤΑΙΠΕΔ. 
Αυτό σημαίνει ότι το νομοσχέδιο δεν θα εγκριθεί και δεν θα υλοποιηθεί κατά την τρέχουσα περίοδο του κοινοβουλίου.
Κατά συνέπεια, θα πρέπει να επανεξεταστεί και να υποβληθεί εκ νέου στο νέο κοινοβούλιο μετά τις επόμενες εκλογές.
Καθώς η σύνθεση του νέου κοινοβουλίου μπορεί να είναι διαφορετική από την τρέχουσα και τα πολιτικά κόμματα που θα σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις και προτεραιότητες σε σχέση με την πώληση του λιμανιού, όλα βρίσκονται στον αέρα, μέχρι το νέο κοινοβούλιο να αναλάβει τα καθήκοντά του και να αποφασίσει επ' αυτού.
Με δεδομένο μάλιστα ότι το πιθανότερο είναι να χρειαστούν και δεύτερες εκλογές, αυτό σημαίνει πως και το φετινό καλοκαίρι, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας αλλά και η χερσαία ζώνη λιμένα, θα παραμείνει στη δικαιοδοσία της ΟΛΗΓ και όχι στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.
Άκυρο προσωρινά (;) στην πώληση του λιμανιού και στην απόδοση της χερσαίας ζώνης στους δήμους Άκυρο προσωρινά (;) στην πώληση του λιμανιού και στην απόδοση της χερσαίας ζώνης στους δήμους Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 07, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.