Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ για το νομό Θεσπρωτίας

Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ για το νομό Θεσπρωτίας


Ολοκληρώθηκε η on line δημοσκόπηση για τις επικείμενες εθνικές εκλογές, που διενεργήθηκε σε συνεργασία, του thespro.gr, της paramythia-online.gr, της vdella.com και της diavouleusi.gr και περιελάμβανε τα κόμματα που βρίσκονται εντός κοινοβουλίου, με επιπλέον δυνατότητα απάντησης "Άλλο κόμμα" και ανάλογη καταχώρηση από τον ερωτώμενο του κόμματος της προτίμησής του. .

Το δείγμα της δημοσκόπησης, ήταν 373 άτομα, από τα οποία οι 293 (79%) ήταν άντρες και οι 80 (21%) γυναίκες.


Το 56% δηλώνουν κάτοικοι Ηγουμενίτσας, το 26% κάτοικοι του δήμου Σουλίου, 9% του δήμου Φιλιατών. όπως επίσης 9% δηλώσαν πως είναι ετεροδημότες.


Το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων (56%) είναι ηλικίας από 26 εως 55 ετών, ενώ το ποσοστών των νέων ηλικίας από 17 εως 25 ετών είναι 10%


Πριν δούμε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ας θυμηθούμε τα αποτελέσματα στη Θεσπρωτία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019


Τί είχατε ψηφίσει στις προηγούμενες εθνικές εκλογές;


Στο ερώτημα αυτό, το δείγμα κινείται κοντά στα πραγματικά αποτελέσματα των εκλογών του 2019 αφού το 39,95% δηλώνει ότι είχε ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, το 27,08% ΣΥΡΙΖΑ, το 12,87% ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) και το υπόλοιπο μικρότερα κόμματα.


Τι θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές


Στο ερώτημα τί θα ψηφίσετε στις επόμενες εθνικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία έχει ένα μικρό προβάδισμα στο 32,17% που όμως μεταφράζεται σε μόλις πέντε ψήφους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει την προτίμηση του 30,83% των ερωτηθέντων. Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως διατηρεί το υψηλό – σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα - ποσοστό του στο Νομό με ποσοστό 15,01%, ενώ συγκρατούν τις δυνάμεις τους ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25 και Ελληνική Λύση. Ελαφρώς αυξημένο κατά 1% εμφανίζεται το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν, άλλα μικρότερα κόμματα.

Όσον αφορά στους υποψηφίους βουλευτές, ξεκάθαρο είναι το προβάδισμα των δύο μονομάχων Β. Γιόγιακα και Μ. Κάτση, στην προτίμηση των ψηφοφόρων των κομμάτων τους, με τον… «κανέναν» (χωρίς σταυρό προτίμησης – υπέρ του κόμματος) πάντως να συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 18% και στα δυο κόμματα και να εμφανίζεται δεύτερος (!!!) στην προτίμηση των ψηφοφόρων μετά τον νυν βουλευτή.

Ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας



Ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ


Ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ


Αναλυτικά τα αποτελέσματα για όλα τα κόμματα:


Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ για το νομό Θεσπρωτίας Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ για το νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.