Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην Ηγουμενίτσα

Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην Ηγουμενίτσα


Όσο και αν προσπάθησε ο κ. Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Ηγουμενίτσα να αναδείξει τις διαφορές με την ΝΔ για να ενισχύει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην μονοεδρική Θεσπρωτία πλάθοντας το γνωστό αφήγημα της «προοδευτικής» κυβέρνησης, οι διαφορές αυτές δεν είναι ικανές να κρύψουν τη στρατηγική συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Τα γεγονότα όμως διαλύουν αυτή την ψεύτικη διαχωριστική γραμμή:Για το ξεπούλημα του λιμανιού από την ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει ότι η πώληση του λιμανιού ολοκληρώθηκε μεν από την Ν.Δ. αλλά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στο ράφι του ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση. Δεν μπορεί να κρύψει την στρατηγική τους συμπόρευση στο στόχο να γίνει το λιμάνι και γενικότερα η χώρα μας κόμβος μεταφοράς εμπορευμάτων και ενέργειας για να στηριχτούν οι στόχοι του κεφαλαίου. Δεν μπορεί να κρύψει τη στρατηγική τους συμπόρευση απέναντι στο ΝΑΤΟ μετατρέποντας το λιμάνι της Ηγουμενίτσας σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών φονιάδων και «μαγνήτη» αντιποίνων.
Στους αγρότες και κτηνοτρόφους δεν μπορεί να κρύψει ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ έχουν ως κορώνα στο κεφάλι τους την ΚΑΠ της ΕΕ που στόχο έχει την συγκέντρωση της παραγωγής σε όλο και λιγότερα χέρια και γι΄αυτό η κάθε αναθεώρηση της όπως και η τελευταία βάζει όλο και περισσότερα εμπόδια στους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους. Για αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε τις τροπολογίες και προτάσεις νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ, οι οποίες στήριζαν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών – κτηνοτρόφων. Και επειδή οι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν τρώνε κουτόχορτο, όταν ακούνε για επαναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ από το ΣΥΡΙΖΑ φυσάνε και το γιαούρτι.
Για ττην παιδεία δεν μπορεί να κρύψει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντιμετωπίζουν τους μαθητές σαν αριθμούς, που θα καλύπτουν κενές θέσεις στα ΑΕΙ ανάλογα με τα «θέλω» των επιχειρήσεων και το πορτοφόλι των οικογενειών τους. Η ΝΔ επέβαλε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ώρα που μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, προτείνει διαφορετικό “κόφτη” με μόλις 10 επιλογές στο μηχανογραφικό! Μίλησε για τα Πανεπιστήμια και για το κλείσιμο του Πανεπιστημιακού Τμήματος της μετάφρασης και διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα όμως δεν ανέφερε κουβέντα για τις ανάγκες των φοιτητών που δεν μπορούν να σπουδάσουν, για το γεγονός ότι χρυσοπληρώνουν τη σίτιση, τη στέγαση, για την υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, για την αποσύνδεση του πτυχίου από τα επαγγελματικά δικαιώματα.
Για τις υποκλοπές δεν μπορεί να κρύψει την στρατηγική σύμπλευση με την ΝΔ στο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, που δεν εξαιρεί κανέναν από τις παρακολουθήσεις, έγιναν 100.000 υποκλοπές σε βάρος του λαό τα τελευταία 10 χρόνια. Ούτε λέξη δεν μας είπε ο κ. Τσίπρας για τις υποκλοπές στο ΚΚΕ, που ξεκίνησαν το 2016, επί κυβέρνησής του, και συνεχίστηκαν μέχρι και πρόσφατα.
Για τη αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης δεν μπορεί να κρύψει την στρατηγική συμπόρευση με την ΝΔ για τα 350 προαπαιτούμενα που είναι προϋπόθεση για την εκταμίευση των χρημάτων που προορίζονται για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους αλλά και για νέα μέτρα λεηλασίας του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος που απαιτούνται για την αποπληρωμή του δανείου.
Για τους πλειστηριασμούς δεν μπορεί να κρύψει την στρατηγική σύμπλευση με την ΝΔ στο αντιλαϊκό πλαίσιο που σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό των λαϊκών νοικοκυριών και διαμορφώνει το έδαφος για να εμφανίζονται οι διάφοροι “Πάτσηδες”. Εξ άλλου είναι γνωστή η φράση του Αλέξη Τσίπρα ”Σε καμία ευνομούμενη πολιτεία δεν απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί”.
Για τις ιδιωτικοποιήσεις που προχωρεί παραπέρα η ΝΔ θυμίζουμε ότι ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κάτσης ήταν αυτός που εισηγήθηκε τη σχετική οδηγία της ΕΕ για τον διαχωρισμό των τραίνων από τις γραμμές που οδήγησε στο να δοθεί το «φιλέτο» σε ιδιώτες με τα γνωστά επακόλουθα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ως κυβέρνηση εγκαινίασε το πρώτο νοσοκομείο ΑΕ στη Σαντορίνη συμπορευόμενος με την ΝΔ στην ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των νοσοκομείων. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε «στο κλαρί» του Υπερταμείου τις μεγαλύτερες κρατικές επιχειρήσεις διαχείρισης νερού (ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ).
Ο κ. Τσίπρας, για να αθωώσει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που και ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί, έφτασε στο σημείο να στρέψει τα βέλη του ενάντια στην “οικογενειοκρατία” και έκανε κριτική στον Κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι χρησιμοποιεί το κρατικό αεροπλάνο για την προεκλογική του δραστηριότητα.
Η στρατηγική συμπόρευση με την ΝΔ έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση να έχει ψηφίσει το 50% των αντιλαϊκών νόμων της ΝΔ. Αυτή η στρατηγική συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για μια ανάπτυξη με κίνητρο το κέρδος και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών είναι υπεύθυνη και για την ερήμωση των χωριών μας στην οποία αναφέρθηκε. Είναι υπεύθυνη για την χαμοζωή που ζουν οι εργαζόμενοι στις ιχθυοκαλλιέργειες, στις μεταφορές, στον τουρισμό – επισιτισμό, στα εμπορικά καταστήματα, σε άλλους κλάδους και για τους οποίους ο κ. Τσίπρας δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει.
Τέλος για το ποιος θα πανηγυρίσει με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να του υπενθυμίσουμε τα πανηγύρια που γίνανε μετά την επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015. Όπως και το πόσο γρήγορα αυτό το ΟΧΙ μετατράπηκε σε ΝΑΙ, που οδήγησε στην ψήφιση του 3ου μνημονίου από κοινού με Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ.
Οι αριστεροί, προοδευτικοί άνθρωποι, οι ριζοσπάστες του νομού μας, ο κόσμος έχει νιώσει βαθιά απογοήτευση και θυμώνει με αυτούς που κυβέρνησαν και κυβερνούν. Ο κόσμος όλος που δεν θέλει να ξαναζήσει μια “μούφα” προοδευτική κυβέρνηση ήρθε η ώρα στις 21 Μάη με δυνατό ΚΚΕ, να κάνει τη διαφορά. Γιατί όσο πιο ψηλά βρίσκεται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός για να διαμορφώσει πραγματικές θετικές εξελίξεις προς όφελός του.
Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην Ηγουμενίτσα Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 16, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.