Επίσκεψη Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ στις ιχθυοκαλλιέργειες στη Σαγιάδα

Επίσκεψη Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ στις ιχθυοκαλλιέργειες στη Σαγιάδα


Κλιμάκιο της Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θοδωρή Παπαγιάννη υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στην Θεσπρωτία επισκέφτηκε μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών στη Σαγιάδα.

Ο Θοδωρής Παπαγιάννης κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις τις Avramar ανέδειξε την ανάγκη να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ στις εκλογές για να δυναμώσουν οι εργατικοί αγώνες και διεκδικήσεις.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο χώρο εργασίας όπως η απουσία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο που πέρα από τον μισθό και το ημερομίσθιο καθορίζει τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας, την ελάχιστη σύνθεση προσωπικού για την εργασία σε κάθε πόστο. Επίσης παρ΄όλο οι συνθήκες εργασίας είναι βαριές και ανθυγιεινές δεν είναι ενταγμένοι στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Τελικά οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν μόνο τα ψίχουλα που πέφτουν από το πλουσιοπάροχο τραπέζι της εξωστρέφειας και της κερδοφορίας που έχει ο κλάδος.

Ανέδειξε ότι όλα αυτά είναι τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που κίνητρο έχει το κέρδος και όχι τις διατροφικές ανάγκες του λαού. Με αυτό το κριτήριο όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν έχουν θεσμοθετήσει την εργασιακή ζούγκλα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας. Αυτή είναι και η αιτία που στην χώρα μας, καταγράφεται κάθε 3 μέρες και ένα νεκρός εργάτης. Αυτή είναι και η αιτία του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη, για το οποίο διαχρονικά φέρνουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων τουλάχιστο 15 χρόνων. Αυτή η αλήθεια αποτυπώθηκε στις πρόσφατες μεγαλειώδες κινητοποιήσεις με αφορμή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα ΤΕΜΠΗ «Τα κέρδη τους οι ζωές μας»

Καμία επομένως κυβέρνηση που πατάει στις ράγες των κανόνων του ανταγωνισμού των κερδών, δεν αποτελεί λύση στα αδιέξοδα που συνεχώς μεγαλώνουν για τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα. Να γιατί κάθε αστική κυβέρνηση είναι χειρότερη η μία από την άλλη. Να γιατί το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει καμία ανοχή στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της επόμενης μέρας είτε είναι αυτοδύναμη, είτε συγκυβέρνηση, είτε μούφα προοδευτική. Η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ. Δεν βγαίνει στο παζάρι γι καρέκλες και υπουργεία, δεν παρερμηνεύεται. Γι΄αυτό και το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάει τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα στα μάτια.

Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αυτιά τους στα καλέσματα ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι χαμένη ψήφος αφού η Θεσπρωτία είναι μονοεδρική. Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ αθροίζεται στο πανελλαδικό του ποσοστό και στέλνει περισσότερους κομμουνιστές, αγωνιστές στη Βουλή, πανελλαδικά. Χαμένη είναι κάθε ψήφος στα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν και στα διάφορα συμπληρώματά τους, όπως το ΜέΡΑ 25 και η Ελλ. Λύση, που συγκυβέρνησαν και μας έφεραν ως εδώ!

Όσο πιο ψηλά βρίσκεται το ΚΚΕ την επόμενη μέρα, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός για να διαμορφώσει πραγματικές θετικές εξελίξεις προς όφελός του.
Επίσκεψη Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ στις ιχθυοκαλλιέργειες στη Σαγιάδα Επίσκεψη Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ στις ιχθυοκαλλιέργειες στη Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 18, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.