Νίκη Μπελέρη στη Χειμάρρα

Νίκη Μπελέρη στη Χειμάρρα


Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε στις δημοτικές εκλογές για το δήμο Χειμάρρας, ο Φρέντι Μπελέρης. Η καταμέτρηση των ψήφων ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας. Ο Μπελέρης αναδείχθηκε τελικά νικητής με 50,12%, ενώ ο αντίπαλός του, Γκιόργκι Γκόρο, έφτασε στο 49.88%. Η διαφορά τους ήταν μόλις 19 ψήφοι. Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος, οι ομογενείς που βρίσκονταν έξω από το σημείο της καταμέτρησης πανηγύρισαν έξαλλα αυτή την επικράτηση. Η εκλογική διαδικασία εξελισσόταν σε θρίλερ με τη διαφορά εντελώς οριακή ανάμεσα σε Μπελέρη και Γκόρο, ωστόσο ο πρώτος διατηρούσε ελαφρύ προβάδισμα.
Μάλιστα νωρίτερα είχε διακοπεί η διαδικασία της καταμέτρησης, γεγονός που προκάλεσε τη συγκέντρωση κόσμου στο γήπεδο της Χειμάρρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπελέρης είχε κριθεί προφυλακιστέος μέσα στο Σαββατοκύριακο καθώς συνελήφθη την Παρασκευή, με την κατηγορία για εξαγορά ψήφων. Μια εξέλιξη που προκάλεσε την οργή της Αθήνας, με διαβήματα αλλά και σκληρά μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας προς τα Τίρανα.

Το πρώτο μήνυμα Μπελέρη από τη φυλακή
Στην πρώτη δήλωση μετά την εκλογή του ο Φρέντι Μπελέρης απευθυνόμενος στους Έλληνες ομογενείς μέσα από την φυλακή έγραψε:
«Νίκησε η Δημοκρατία! Κέρδισε η Χιμάρα! Ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά. Συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι οι πολίτες της Χιμάρας και εγώ ως Δήμαρχος, πρώτος μεταξύ ίσων, περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα!».

Οι νικητές στους δήμους Φοινίκης και Δρόπολης
Στο δήμο Φοινίκης νικητής είναι ο υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΑ) σε συνασπισμό με το κυβερνόν Σοσιαλιστικό Κόμμα Ρωμαίος Τσάκουλης με 41 τοις εκατό των ψήφων έναντι 29 τοις εκατό αντίστοιχα που πήραν οι δύο αντίπαλοί του. Στο δήμο Δρόπολης νικητής με 80 τοις εκατό των ψήφων είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Δημητράκης Τόλης.
Νίκη Μπελέρη στη Χειμάρρα Νίκη Μπελέρη στη Χειμάρρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.