Συνελήφθη στη Χιμάρα ο υποψήφιος δήμαρχος της Ομόνοιας

Συνελήφθη στη Χιμάρα ο υποψήφιος δήμαρχος της Ομόνοιας


Η ειδική εισαγγελία κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος SPAK, συνέλαβε σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα τον Φρέντυ Μπελέρη, υποψήφιο δήμαρχο στη Χειμάρρα, εκπρόσωπο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης που ηγείται το δημοκρατικό κόμμα του Σαλί Μπερίσα και συμμετέχει το Κόμμα Ελευθερίας του Ιλίρ Μέτα. Διάβημα στα Τίρανα απο το ελληνικό ΥΠΕΞ.
H όλη επιχείρηση ήταν οργανωμένη από τα Τίρανα και ο υποψήφιος δήμαρχος μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Αυλώνας.
Είναι η πρώτη ηχηρή σύλληψη υποψηφίου δημάρχου σε όλη τη χώρα για εκλογικό ποινικό αδίκημα. Κατά του Φρέντυ Μπελέρη είχαν προηγηθεί κατ΄επανάληψη από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα προσωπικές επιθέσεις με λεξιλόγιο πεζοδρομίου.
Δριμύτατη ήταν η αντίδραση του Προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Νντούλε, ο οποίος χαρακτήρισε την προσαγωγή Μπελέρη καθαρά πολιτική και ενορχηστρωμένη από τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα και υπογράμμισε ότι τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως.
Η εισαγγελία Αυλώνας εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι ένταλμα σύλληψης του Διονύση -Φρέντι Μπελέρη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.
Εν τω μεταξύ σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Ράμα χαρακτήρισε τη σύλληψη του Μπελέρη ως δείγμα «της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης για εφαρμογή του νόμου».
Απαίτησε, όπως αναφέρει, «η σύλληψη να είναι τεκμηριωμένη με στοιχεία και νομικά κατοχυρωμένη». Κάλεσε, δε, την πολιτική να μη σπεύσει να προβεί σε συμπεράσματα και να αφήσει ανεπηρέαστο το ανακριτικό έργο των αρμόδιων αρχών.
Ισχυρίστηκε, τέλος, ότι το γεγονός ουδεμία σχέση έχει με τον προεκλογικό αγώνα.
Μετά από την επικοινωνία του Νίκου Δένδια με τον Έντι Ράμα, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποίησε ότι η πρέσβης της Ελλάδας πηγαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα της Αυλώνας.
«Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, μεταβαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα Αυλώνας προκειμένου να συναντήσει τον υποψήφιο Δήμαρχο στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος κρατείται εκεί.
Νωρίτερα, η Ελληνίδα Πρέσβυς είχε προβεί σε σχετικό διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.
Επιπροσθέτως, η Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία, ενημέρωσε για την υπόθεση της σύλληψης του Φρέντη Μπελέρη, τους Πρέσβεις των κρατών-μελών της Ε.Ε. στην Αλβανία, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους».
Συνελήφθη στη Χιμάρα ο υποψήφιος δήμαρχος της Ομόνοιας Συνελήφθη στη Χιμάρα ο υποψήφιος δήμαρχος της Ομόνοιας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 12, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.