Ο Δημήτρης Ζώης για τη συνέντευξη Κάτση στο thespro | "Αποπροσανατολίζει από τα προβλήματα ουσίας των Θεσπρωτών"

Ο Δημήτρης Ζώης για τη συνέντευξη Κάτση στο thespro | "Αποπροσανατολίζει από τα προβλήματα ουσίας των Θεσπρωτών"


Η συνέντευξη του (υποψήφιου) βουλευτή Μάριου Κάτση, περί … «ξεπουλήματος» του λιμανιού της Ηγουμενίτσας…
ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΩΗ

– Ο ΟΛΗΓ πωλήθηκε επί ΝΔ (67%) όπως και ο ΟΛΠ επί ΣΥΡΙΖΑ (67%)…
Νομίζω , ελάχιστα ενδιαφέρει η κατόπιν εορτής πώληση του ΟΛΗΓ, που αποπροσανατολίζει από τα προβλήματα ουσίας των Θεσπρωτών και καταλήγει σε μια ανούσια κοκορομαχία – αντιπαράθεση των τέως βουλευτών και υποψηφίων βουλευτών Γιόγιακα (ΝΔ) και Κάτση (ΣΥΡΙΖΑ). Η «πολιτική επίθεση» του Μάριου Κάτση στη ΝΔ και τον τοπικό βουλευτή της κατά την πρόσφατη συνέντευξη του στο thespro.gr, γεννά όμως πολλά ερωτηματήματα, ξαναδιαβάζοντας παλαιότερα δημοσιεύματα που σχετίζονται με τη 17ωρη διαπραγμάτευση,το 3ο μνημόνιο και την «έντιμη συμφωνία» που μας έφερε αυτή η διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα και του… πρώην ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα, ο αναμφισβήτητος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας,με την ελπίδα να έχει … μισοενηλικιωθεί , δηλώνει «αυταπάτες» τις πολιτικές …»σιούτες» που έλεγε, όπως λένε τις μεγαλοστομίες στα ακριτικά Φιλιατοχώρια.
Το καλύτερο για τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ είναι να μη θυμάται τη 17ωρη διαπραγμάτευση και την πολιτική γύμνια του τότε Harry Potter και των μαθητευόμενων μάγων του, που κατέληξαν σε μια …έντιμη συμφωνία του απολύτως παραδομένου πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα που αντικρίζοντας την αλήθεια προασμόστηκε «στις ορέξεις των Θεσμών/Τρόικας». Ήταν μια «έντιμη συμφωνία», που δυστυχώς, στη συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι οι μεγαλοστομίες και η πολιτική γύμνια κατέληξαν σ’ ένα σκληρότατο «3ο μνημόνιο» υποχρεώσεων της Ελλάδας, που προέβλεπε πρωτόγνωρες υποχρεώσεις -όπως τη δέσμευση όλου του δημοσίου πλούτου της Ελλάδας ή τη δημιουργία «ματωμένων» πλεονασμάτων – για να εξασφαλιστει η στήριξη της ΕΕ, αλλά και η συμμετοχή της Ελλάδας στη ζώνη του €…
Σε μια παλαιότερη ανάρτησή μου παρουσίασα μέρος της συνέντευξης του προέδρου της Kommission Jean Claude Juncker,όπου ξεκάθαρα μετά το τέλος της διαπράγματευσης με τον Αλέξη Τσίπρα, αφήνεται να εννοηθεί ότι θα συγκεντρωθεί όλος ο δημόσιος πλούτος της Ελλάδας σε ένα «Υπερταμείο» . Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Κομμισιον κ.Juncker ανέφερε :
«Στο ταμείο αυτό, θα γίνει μεταφορά περιουσιακών στοιχείων, ρευστοποίηση αυτών των περιουσιακών στοιχείων από ιδιωτικοποιήσεις ή διαχείριση κεφαλαίων και τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν κατά 50% για επενδύσεις στην Ελλάδα και κατά 50% για την αποπληρωμή του χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.»
Η «έντιμη συμφωνία» προέβλεπε βέβαια κι άλλες υποχρεώσεις … Με σκοπό την αξιοποίησή τους εντάχθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, 10 λιμάνια (ανάμεσα κι αυτό της Ηγουμενίτσας) που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα τελευταία της, με το νόμο 4597/2019 διαμόρφωσε γι΄αυτά ένα μοντέλο αξιοποίησης . Μπορεί αυτό το μοντέλο αξιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ να μην υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη , όμως, τις βάσεις για την πώληση του ΟΛΗΓ ,τις έβαλε η συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τους …Θεσμούς. Και η πώληση που ακολουθήθηκε ΟΛΗΓ ,έγινε όπως και στην πώληση του λιμανιού του Πειραιά (ΟΛΠ) ,από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Μάριος Κάτσης ήταν τότε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που συμφώνησαν (ψήφισαν) την πώληση του ΟΛΠ. Και ήταν ο ίδιος βουλευτής που στο τέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το Νόμο 4597/2019 κι έβαλε τις βάσεις για την πώληση του ΟΛΗΓ.
Απορώ γιατί τώρα «σχίζει τα ιμάτιά του» ,για την πώληση του ΟΛΗΓ !
Υπογράφηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η σύμβαση για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και της China COSCO Shipping Corporation.
Η υπογραφή έγινε στις 12 το μεσημέρι παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα…
Ο Δημήτρης Ζώης για τη συνέντευξη Κάτση στο thespro | "Αποπροσανατολίζει από τα προβλήματα ουσίας των Θεσπρωτών" Ο Δημήτρης Ζώης για τη συνέντευξη Κάτση στο thespro | "Αποπροσανατολίζει από τα προβλήματα ουσίας των Θεσπρωτών" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 05, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.