Οι τοπικές επιτροπές Ηπείρου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καλούνε στο συλλαλητήριο ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στις 17 Ιούνη στις 12 μμ στα Γιάννενα στη περιφέρεια

Οι τοπικές επιτροπές Ηπείρου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καλούνε στο συλλαλητήριο ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στις 17 Ιούνη στις 12 μμ στα Γιάννενα στη περιφέρεια


Λαέ της Ηπείρου
Η προσπάθεια επέκτασης των ενεργειακών κολοσσών δεν έχει καμία σχέση με τη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του λαού. Θέλουν να προχωρήσουν σε εξορύξεις για πετρέλαιο και να φυτέψουν φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες στις περιοχές μας. Η παραγωγή ενέργειας δεν γίνεται με κριτήριο τη κάλυψη των αναγκών του λαού και της χώρας αλλά με μόνο κριτήριο το κέρδος των ενεργειακών εταιριών (εξορυκτικές , αιολικά και φωτοβολταϊκά).

Στη προσπάθειά τους αυτή δε θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο όπως απέδειξε το πρόσφατο χτύπημα των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος των αγωνιζόμενων κατοίκων της Καλαμιάς Κοζάνης που προστατεύουν τη περιοχή τους από την εγκατάσταση ενός τεράστιου φωτοβολταϊκού πάρκου. Τα συμφέροντά όλων αυτών των εταιρειών υπερασπίστηκε η κυβέρνηση της ΝΔ, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά το ίδιο θα πράξει και η επόμενη με τη πλήρη στήριξη της περιφέρειας Ηπείρου, λεηλατώντας τα λαϊκά εισοδήματα με τις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Την ώρα που η ενέργεια είναι απολύτως αναγκαία για μια αξιοπρεπή ζωή, οι αυξήσεις την έχουν μετατρέψει σε είδος πολυτελείας. Την ώρα που τα αρπακτικά των ενεργειακών εταιριών θέλουν να προχωρήσουν σε εξορύξεις και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών, η ενεργειακή φτώχεια μαστίζει το ένα τρίτο των νοικοκυριών, το 23% δεν έχει θέρμανση, οι νεκροί που προσπαθούν να ζεσταθούν με μαγκάλια κάθε χειμώνα αυξάνονται…

Νόμος για τις κυβερνήσεις είναι το δίκαιο των επενδυτών και μοναδικό μέλημά τους είναι η υλοποίηση της πολιτικής της Ε.Ε. για την απελευθέρωση και την ιδιωτικοποίηση της αγοράς ενέργειας, η στήριξη και ανάπτυξη ιδιωτικών επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αλλά και οι εξορύξεις υδρογονανθράκων. Η θρασύτατη αυτή προσπάθεια των «επενδυτών» είναι ενδεικτική για το χαρακτήρα και την εφαρμογή του επερχόμενου ταμείου ανάκαμψης και του νέου «αναπτυξιακού» νόμου που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση.

Με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων αλλά και με τις «ήπιες», «πράσινες» μορφές ενέργειας δεν διστάζουν να καταστρέφουν με τον πιο βάρβαρο τρόπο το φυσικό περιβάλλον απαλλάσσοντας τους «επενδυτές» από τις σκοτούρες των «περιβαλλοντικών επιπτώσεων»….

Η λεγόμενη πράσινη συμφωνία της ΕΕ και η «απολιγνιτοποίηση» δεν είναι παρά μια αδρά επιδοτούμενη μεταστροφή σε πηγές ενέργειας που η καπιταλιστική τους χρήση τις καθιστά το ίδιο καταστροφικές για το περιβάλλον χωρίς να αποκλείουν ταυτόχρονα και τις εξορύξεις για πετρέλαιο…. Από όλα έχει ο μπαξές… ΕΕ, κυβερνήσεις και τοπικό κράτος (Περιφέρεια και δήμοι) ετοιμάζονται για ένα νέο γύρο ληστρικής εκμετάλλευσης της φύσης, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων στην ενέργεια.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις λαϊκές κινητοποιήσεις και στους αγώνες, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική για την ενέργεια, την καταστροφή βουνών και δασών, τους αγώνες για φτηνή, οικολογική, ασφαλή, αποκλειστικά δημόσια ενέργεια για τους εργαζόμενους και τον λαό. Καλούμε το λαό της Ηπείρου να ξεσηκωθεί. Να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα παντού. Να γυρίσουμε τη πλάτη σε αυτούς που μας βαράνε τη πλάτη και εκπροσωπούν άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Να ξεκουμπιστούν ΟΛΕΣ οι ενεργειακές εταιρείες από την περιοχή.

Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό. Όχι στην ενεργειακή φτώχεια. Ενέργεια φτηνή για το λαό, τον εργάτη, τον αγρότη. Δωρεάν παροχή για ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους. Εθνικοποίηση-κρατικοποίηση της ενέργειας με εργατικό και λαϊκό έλεγχο με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και τη προστασία του περιβάλλοντος.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

τοπικές επιτροπές Ηπείρου
Οι τοπικές επιτροπές Ηπείρου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καλούνε στο συλλαλητήριο ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στις 17 Ιούνη στις 12 μμ στα Γιάννενα στη περιφέρεια Οι τοπικές επιτροπές Ηπείρου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καλούνε στο συλλαλητήριο ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στις 17 Ιούνη στις 12 μμ στα Γιάννενα στη περιφέρεια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 14, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες