ΗΡΑΚΛΗΣ Φιλιατών η 1η Θεσπρωτική Ποδοσφαιρική ομάδα




ΗΡΑΚΛΗΣ, Τον Φλεβάρης του 1931 Ιδρύθηκε στους Φιλιάτες το Αθλητικό Σωματείου με το όνομα ¨ΗΡΑΚΛΗΣ¨ με πρωτοβουλία των Στ. Ιασιμόπουλου, Γρ.Φ. Τσώνη, Σοφ. Ιωακειμίδου κ.α. Ποδοσφαιριστές του ΗΡΑΚΛΗ 1932 Κάποια ονόματα τα οποία βρήκαμε σε δημοσιεύσεις: τερματοφύλαξ Αράπης, Γούλας και Ζάνες, οπισθοφύλακες, Χούσος, Κάσος, Βασιάδης, μέσοι Ιασημόπουλος, Τσώνης, Κοτσώνης, Κερίμης, και Σ. Ιωακειμίδης κυνηγοί.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΙΣ (1932 απο την εφημερίδα ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ)

Κατά την παρελθούσαν Κυριακήν συνηντήθησον εις το γήπεδον του Γυμναστηρίου Φιλιατών εις φιλικόν αγώνα και αι δύο ποδοσφαιρικαί Ομάδες «Ηρακλής» Φιλιατών και Οικοτροφείου Αρρένων, διατεθεισών των εισπράξεων υπέρ του μαθητικού Συσιτίου της πόλεώς μας.

Κατά το πρώτον ημιχρόνιον αι ομάδες εξήλθον ισόπαλοι.

Κατά το β’ όμως η ομάς Οικοτροφείου επιτυγχάνει τρία τέρματα έναντι ουδενός. Δέον να σημειωθή ότι αμφότεραι αι ομάδες έπαιξαν με τέχνην και εντός των ορίων του καλού παιχνιδιού. Η ήττα του «Ηρακλέους» οφείλεται εις το ότι παίκται παίζουν μάλλον ατομικό παιγνίδι, και ενώ του Οικοτροφείου πειθαρχούντες παίζουν διά λογαριασμόν της ομάδος και με μικρές πάσες.

Επίσης την ομάδα του «Ηρακλέους» ηδίκησε και ο τερματοφύλαξ Αράπης, οποίος δεν ήτο εις την φόρμα του.

Αι συνθέσεις των ομάδων;;;; είχον ως εξής:

Οικοτροφείου: Χειμαριός τερματοφύλαξ, Γούλας και Ζάνες, οπισθοφύλακες, Χούσος, Κάσος, Βασιάδης, μέσοι Ιασημόπουλος, Τσώνης, Κοτσώνης, Κερίμης, και Σ. Ιωακειμίδης κυνηγοί.

Μετά την λήξιν του παιγνιδιού ο διευθυντής του Οικοτροφείου κ. Μήτσος Φραγκίσκος προσέφερεν αναψυκτικά εις τους παίκτας αμφοτέρων των ομάδων.

σ.σ. Ο σημερινός ΗΡΑΚΛΗΣ Φιλιατών επανιδρύθηκε το 1986 απο τον Βύρωνα Μέμμο.
Advertisements

ΗΡΑΚΛΗΣ Φιλιατών η 1η Θεσπρωτική Ποδοσφαιρική ομάδα ΗΡΑΚΛΗΣ Φιλιατών η 1η Θεσπρωτική Ποδοσφαιρική ομάδα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 11, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.