Ποιες παραλίες της Ηπείρου, πήραν τη "σφραγίδα" της Ε.Ε. για την καθαρότητα των νερών

Ποιες παραλίες της Ηπείρου, πήραν τη "σφραγίδα" της Ε.Ε. για την καθαρότητα των νερών


Πεντακάθαρα τα νερά στις παραλίες της Ηπείρου. Η καθαρότητα των ακτών επιβεβαιώνεται και μέσα από την ετήσια έκθεση που παραθέτει στην Κομισιόν και την αξιολόγηση που κάνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος.
Σκοπός της έκθεσης που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι να γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι πολίτες και όχι μόνο που θα βρουν τις πιο καθαρές τοποθεσίες κολύμβησης αυτό το καλοκαίρι.
Στον διαδραστικό χάρτη που έχει αναρτηθεί παρουσιάζονται αναλυτικά οι παραλίες που μπήκαν στο μικροσκόπιο και χαρακτηρίζονται για την καθαρότητα των νερών.

Στην Ήπειρο οι παραλίες που αναφέρονται είναι οι ακόλουθες:
Σαγιάδα
Δρέπανο- Μακρυγιάλι
Πλαταριά
Γαλλικός Μώλος
Μπέλα Βράκα
Ζάβια
Μέγα Άμμος
Αγία Παρασκευή
Αρίλλας
Καραβοστάσι

Σαρακίνικο
Πάργα
Βάλτος
Λίχνος
Αμμουδιά
Αλωνάκι
Λούτσα
Βράχος
Λυγιά
Λιθάρι Δέσπως
Μύτικας
Κανάλι
Κστροσυκιά
Μονολίθι
Καλαμίτσι
Αλωνάκι
Παντοκράτορας
Κυανή Ακτή
Κορωνησία

Άλλα στοιχεία
Το 95% των υδάτων κολύμβησης στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αυστρία και την Κροατία πληρούσαν το «άριστο» ποιοτικό πρότυπο το 2022, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα ύδατα κολύμβησης που δημοσιεύτηκε σήμερα. Επιπλέον, στη Μάλτα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και το Λουξεμβούργο όλα τα αξιολογηθέντα ύδατα κολύμβησης πληρούσαν τουλάχιστον το ελάχιστο πρότυπο επαρκούς ποιότητας το 2022.
Ειδικότερα, η Κομισιόν επισημαίνει ότι η πλειονότητα των περιοχών υδάτων κολύμβησης στην Ευρώπη πληρούσε τα πιο αυστηρά πρότυπα «εξαιρετικής» ποιότητας του νερού της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2022, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση για τα ύδατα κολύμβησης. Η αξιολόγηση, που έγινε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) σε συνεργασία με την Επιτροπή, υπογραμμίζει πού μπορούν οι κολυμβητές να βρουν τις πιο καθαρές τοποθεσίες κολύμβησης στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι.
Η αξιολόγηση για τη σημερινή έκθεση βασίζεται στην παρακολούθηση 21.973 περιοχών κολύμβησης σε όλη την Ευρώπη που αναφέρθηκαν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο για την περίοδο 2022. Αυτό περιλαμβάνει τοποθεσίες σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, την Αλβανία και την Ελβετία. Αυτά πρέπει να παρακολουθούνται για τέσσερις διαδοχικές κολυμβητικές περιόδους πριν θεωρηθούν είτε «άριστης», «καλής», «επαρκούς» ή «κακής».
Ποιες παραλίες της Ηπείρου, πήραν τη "σφραγίδα" της Ε.Ε. για την καθαρότητα των νερών Ποιες παραλίες της Ηπείρου, πήραν τη "σφραγίδα" της Ε.Ε. για την καθαρότητα των νερών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 10, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.