Σεμινάριο επιμόρφωσης για εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Γεωπάρκο Βίκου-Αώου

Σεμινάριο επιμόρφωσης για εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Γεωπάρκο Βίκου-Αώου


Η Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε., ως φορέας λειτουργίας του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Βίκου-Αώου, διοργανώνει σεμινάριο επιμόρφωσης με βάση το εκπαιδευτικό υλικό για το Γεωπάρκο που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γεωγραφικής και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης). Το εκπαιδευτικό υλικό αφορά το σύνολο του Γεωπάρκου (γεω-ποικιλότητα, βιο-ποικιλότητα, άνθρωπος και πολιτισμός) και περιλαμβάνει βασικές πληροφορίες, δραστηριότητες που υλοποιούνται σε εσωτερικό χώρο και στο πεδίο σε δύο πιλοτικές γεω-διαδρομές στην Κόνιτσα και στο Ζαγόρι (Βοϊδομάτης και Σκάλα Βίτσας).

Στο σεμινάριο μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής όσοι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το εκπαιδευτικό υλικό του Γεωπάρκου (όπως στελέχη Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Μονάδων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, ξεναγοί και συνοδοί βουνού, υπάλληλοι Κέντρων Ενημέρωσης των Δήμων, προσωπικό και συνεργάτες ΚΟΙΝΣΕΠ και ΑΜΚΕ που εξειδικεύονται στο περιβάλλον, εκπαιδευτικοί, κά) προκειμένου να εκπαιδεύσουν, ενημερώσουν και ευαισθητοποιήσουν συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες ή το ευρύ κοινό.


Αν και το εκπαιδευτικό υλικό έχει σχεδιαστεί κατά βάση για παιδιά και νέους ηλικίας 9-15 ετών, είναι έτσι δομημένο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον κάθε ενδιαφερόμενο ανεξάρτητα από την ηλικία και το επίπεδο γνώσεων του. Το επιστημονικό προσωπικό του Εργαστηρίου Γεωγραφικής και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα αναλάβει τη διεξαγωγή των θεωρητικών μαθημάτων και την επίδειξη των δραστηριοτήτων στο πεδίο κατά μήκος των δύο πιλοτικών γεω-διαδρομών.

Το σεμινάριο είναι διάρκειας 2 ημερών (16 ωρών) και θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Ιουνίου 2023 στην Κόνιτσα και στο Ζαγόρι. Σημειώνεται ότι ειδικά για τους εκπαιδευτικούς θα γίνει εξειδικευμένο σεμινάριο το προσεχές φθινόπωρο.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτημα, αναφέροντας την ιδιότητά τους, έως την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, στο email (vikosaoosgeopark@epirussa.gr). Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26510-36686. Το εκπαιδευτικό υλικό είναι ήδη αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Γεωπάρκου (https://vikosaoosgeopark.com) (menu: Εκπαίδευση). Το σεμινάριο είναι δωρεάν, αλλά τυχόν έξοδα (μετακίνηση, διατροφή, κλπ.) θα καλυφθούν από τον κάθε ενδιαφερόμενο.
Σεμινάριο επιμόρφωσης για εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Γεωπάρκο Βίκου-Αώου Σεμινάριο επιμόρφωσης για εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Γεωπάρκο Βίκου-Αώου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 17, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες