Ο όμιλος απόδοσης τιμών και ιστορικής αναβίωσης Σουλίου, για τις εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος του Σουλίου

Ο όμιλος απόδοσης τιμών και ιστορικής αναβίωσης Σουλίου, για τις εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος του Σουλίου




Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 28-5-2023, οι Εκδηλώσεις, Μνήμης του Ολοκαυτώματος του Σουλίου, στις οποίες ο Όμιλος Σουλιωτών συμμετείχε και εφέτος, εθελοντικά και ενεργά.
Ομάδα από Σουλιώτισσες και Σουλιώτες του Ομίλου μας ακροβολισμένοι στα βράχια-προμαχώνα της εισόδου του Σουλίου υποδεχθήκαμε τους επισκέπτες της εκδήλωσης, ενώ αντιπροσωπεία του Ομίλου μας υπήρχε στο χώρο του Βουλευτηρίου και στον Άγιο Δονάτο.
Συμμετείχαμε στην αναπαράσταση της μάχης των Σουλιωτών στο Κούγκι και στην ανατίναξη του καλόγηρου Σαμουήλ, καθώς και στην πρώτη ομάδα αναχώρησης Σουλιωτών.
Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Σουλίου για τη συνεργασία καθώς και τους υπεύθυνους της διοργάνωσης, τους δημοτικούς υπαλλήλους και όλους τους εμπλεκόμενους και κοπιάζοντας για την πλήρη διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης.
Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στους Συλλόγους του Αγίου Θωμά, στην πρόεδρό του και στην κ. Κων/να Σταύρου – Βέϊκου, μέλος του Δ.Σ., στο Σύλλογο Μικρασιατών και Ποντίων Πρέβεζας και στα μέλη τους, που ήρθαν, εντάχθηκαν μαζί μας και συμμετείχαν στα δρώμενα της εκδήλωσης.
Επίσης, στον Πρόεδρο κ. Νίκο Παπαγρηγορίου και τα μέλη της Κυνηγητικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, που για πρώτη χρονιά έδωσαν το παρόν και βοήθησαν με την εθελοντική συμμετοχή τους ουσιαστικά και αποτελεσματικά, στην επίτευξη της άρτιας εικόνας της αναπαράστασης. Τέλος, ευχαριστούμε τα μέλη Συλλόγων Αναβίωσης, από την Πάτρα, Ναύπακτο και Άμφισσα, που παρέστησαν και έλαβαν μέρος.
Λυπόμαστε, που εφέτος στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων δεν κατέστη εφικτό να υλοποιήσουμε τα «Πύρινα μονοπάτια», αλλά ευελπιστούμε πως θα τα πραγματοποιήσουμε του χρόνου αποδίδοντας την αρμόζουσα τιμή.
Την καθιερωμένη αναπαράσταση της μάχης των Σουλιωτών και της ανατίναξης του καλόγηρου Σαμουήλ, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Σούλι, χρέος όλων μας και ιδιαίτερα, ημών των ντόπιων και νεότερων Σουλιωτών, που γεννηθήκαμε και ζούμε στον ίδιο τόπο με εκείνους, είναι να την τιμάμε, να την υποστηρίζουμε και να την πλαισιώνουμε με την πιο θετική μας ενέργεια, γιατί ομολογουμένως, είναι τόσο μοναδική ως θέαμα, όσο και συναισθηματικά κι ιστορικά φορτισμένη, εφόσον και μόνον η λέξη, «Κούγκι» και «Σαμουήλ» στη συνείδηση του Έλληνα, είναι εμβληματικές και ταυτίζονται με την ύψιστη ιδέα της Θυσίας, της Ελευθερίας και της Γενναιότητας, έννοιες που διακατέχουν διαχρονικά, όλο το γένος μας.
Ευχόμαστε και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και να δώσουμε ακόμη πιο δυναμικά το παρόν μας στην προσπάθεια, να διατηρήσουμε άσβεστη τη μνήμη του ολοκαυτώματος και της θυσίας, του ηρωικού λαού του Σουλίου.
Ο όμιλος απόδοσης τιμών και ιστορικής αναβίωσης Σουλίου, για τις εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος του Σουλίου Ο όμιλος απόδοσης τιμών και ιστορικής αναβίωσης Σουλίου, για τις εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος του Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.