Ημερίδα για τα αιολικά στα Θεσπρωτικά και τα Όρη του Σουλίου

Ημερίδα για τα αιολικά στα Θεσπρωτικά και τα Όρη του Σουλίου


Ο Περιβαλλοντικός- Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσπρωτικού και η Επιτροπή Αγώνα «Όχι ανεμογεννήτριες στη Λάκκα Σουλίου» διοργανώνουν ημερίδα με θέμα τα αιολικά πάρκα στην περιοχή και την διαδικασία αδειοδότησής τους.

Η ημερίδα θα γίνει την Τετάρτη 28 Ιουνίου στις επτά και τέταρτο το απόγευμα στην αίθουσα του Γυμνασίου- Λυκείου Θεσπρωτικού.

Σύμφωνα με όσα παραθέτουν Σύλλογος και Επιτροπή Αγώνα, οι μελέτες προβλέπουν να διανοιχτούν 50+ χιλιόμετρα δρόμοι 5-15 μέτρων και να σκαφτούν όλα τα Θεσπρωτικα ορη και Σουλίου από το Σούλι και την Ολύτσικα μέχρι την Άρτα με σκοπό τη διασύνδεση στο ΚΥΤ Αράχθου ώστε η “Εταιρεία” να μπορεί να πουλά το ρεύμα αλλού, διότι το ελληνικό δίκτυο έχει γεμίσει και απειλείται πλέον από αστάθεια.

Η κάθε μία από τις 41 ανεμογεννήτριες (με δυνατότητα επέκτασης σε 98) είναι 200 μέτρων ύψους και χρειάζεται εκατοντάδες τόνους τσιμέντου και οπλισμένου σκυροδέματος που απειλεί επιπλέον τις πηγές και τα νερά των χωριών μας. Για τον ίδιο λόγο των υπογείων δικτύων του βουνού συντάσσεται και Γεωλογική μελέτη επικινδυνότητας με έκτακτα έξοδα των Δήμων, καθώς σημαντικός παραμένει και ο κίνδυνος κατολισθήσεων, κατακρημνίσεων και ασφάλειας των οικισμών, κατοίκων, επισκεπτών και όσων δραστηριοποιούνται στην περιοχή από τις εκρήξεις/επιχωματώσεις/βαρέα οχήματα.

Στην εκδήλωση, επίσημα υποστηριζόμενη από το Δήμο Ζηρού, θα παραστούν και θα μιλήσουν:
-Τρύφωνας Κόλλιας, δικηγόρος Αθηνών και πληρεξούσιος του δήμου Ζηρού ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων για την υπόθεσή
-Αναστάσιος Μπαλτάς, πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας
-Ευάγγελος Νικολάου, Δρ γεωλόγος μηχανικός Προιστάμενος Περιφερειακής Μονάδας Ηπείρου ΕΑΓΜΕ

Θα ακολουθήσει συζήτηση
Ημερίδα για τα αιολικά στα Θεσπρωτικά και τα Όρη του Σουλίου Ημερίδα για τα αιολικά στα Θεσπρωτικά και τα Όρη του Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.