Παράνομες οι παραχωρήσεις θέσεων για καντίνες από τον ΟΛΗΓ στο Δρέπανο;

Παράνομες οι παραχωρήσεις θέσεων για καντίνες από τον ΟΛΗΓ στο Δρέπανο;


Και την φετινή χρονιά, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, προχώρησε στην απευθείας παραχώρηση χώρου, για τη λειτουργία καντινών, στην παραλία του Δρεπάνου και του Μακρυγιαλλίου.
Συγκεκριμένα προχώρησε σε 11 παραχωρήσεις για τη εγκατάσταση τροχήλατης καντίνας και άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου, με διάρκεια εώς και 30/09/2023 και αντίτιμο 3.000€.
Αξίζει να τονίσουμε πως όλες οι καντίνες πρέπει να είναι τροχήλατες, να πληρούν όλες τις προβλέψεις του νόμου για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να μην αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους, σε τετραγωνικά, περισσότερα από όσα προβλέπει η σύμβαση με τον ΟΛΗΓ, δηλαδή 15 τ.μ.

Μπορεί όμως ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας να παραχωρήσει εκτάσεις και μάλιστα άνευ δημοπρασιών;
Σήμερα το thespro.gr, φέρνει στη δημοσιότητα έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, με αριθμό πρωτοκόλλου 34180 από τις 18/5/2020.

Το έγγραφο απευθύνεται προς τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας και έχει θέμα το σύννομο της διαχείρισης, της υπό αποχαρακτηρισμό Χερσαίας Ζώνης, από τον ΟΛΗΓ, ενώ τονίζεται πως δεν έχουν καθοριστεί οριογραμμές αιγιαλού παραλίας. Κάτι που ισχύει μέχρι και σήμερα. 
Γεγονός που σημαίνει, σύμφωνα με το έγγραφο της Κτηματικής, πως ο ΟΛΗΓ δεν έχει δικαίωμα να διαχειρίζεται τα συγκεκριμένα τμήματα της Χερσαίας Ζώνης.
Αντιθέτως πως προβλέπεται η διαχείριση να γίνεται, από το Ελληνικό Δημόσιο, με τις διατάξεις Περί Δημοσίων Κτημάτων και της παραχώρησής της, στο Δήμο, με αντάλλαγμα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
Αν ο Οργανισμός σας, είναι Άμοιρος Ευθυνών, για την μη έκδοση Απόφασης, αποχαρακτηρισμού, την οποία αιτήθηκε, με την β. σχετική απόφαση του και αυτή είναι σε ισχύ, οφείλετε να απέχετε από την μη προβλεπόμενη από καμία διάταξη, διαχείριση της λουτρικής εκμετάλλευσης του φυσικού φαινομένου του αιγιαλού, της μεγάλης έκτασης ακτογραμμής της αβαθούς και ακατάλληλης για χρήση λιμενικών σκοπών, παράλιας, στις θέσεις «ΔΡΕΠΑΝΟ» και «ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΙ», την οποία πραγματοποιείτε, με μη σύννομες τακτοποιήσεις κτηρίων & κήρυξη Δημοπρασιών αυθαιρέτων κατασκευών αλλά και παραχωρήσεις απλής χρήσης επί αυτού. Εννοώντας, να απέχετε από παραχωρήσεις ομπρελών - ξαπλώστρων Τραπεζοκαθισμάτων και μη τροχήλατων Καντινών επι άμμου αλλά και την χορήγηση αδειών και λειτουργίας Καντινών, μη αδειοδοτημένων, από τον Δήμο Ηγουμενίτσας. Και το σημαντικότερο, να απέχετε από την παραχώρηση Δημοσίων, Κοινοχρήστων εκτάσεων, άνευ Δημοπρασιών, αναγκαίων για τη Νομιμότητα των Παραχωρήσεων αυτών. 

Δείτε ολόκληρο το έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου:



Παράνομες οι παραχωρήσεις θέσεων για καντίνες από τον ΟΛΗΓ στο Δρέπανο; Παράνομες οι παραχωρήσεις θέσεων για καντίνες από τον ΟΛΗΓ στο Δρέπανο; Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 30, 2023 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Όταν κάνεις αίτηση για παραχώρηση ιθέσεις στο Δρέπανο καί Μακρύγιαλη σού ζητούν άδεια καντίνα αμαξοκεινουμενης.Κανεις έκτος από δύο δεν έχουν άδεια.Για να καλύψουν τα νώτα τους το ΟΛΥΓ λέει παραχώρηση χώρου.Περνουν μίζες καί δίνουν στους ίδιους και στους ίδιους τις καλύτερες θέσεις . Καί είναι δίκαιο η καντίνες που έχουν προνομιακες θέσεις να πληρώνουν το ίδιο τίμημα με τις άλλες καντίνες.Να είναι καλά που δύο άτομα στο ΟΛΥΓ που κόβουν και ράβουν στα μέτρα τούς φυσικά όχι για την μάνα τούς, όποιος κατάλαβε κατάλαβε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.