Βουλή: «Καραμπόλες» στην κατανομή εδρών - Ποιοι «χάνουν» και ποιοι «κερδίζουν» έδρα

Βουλή: «Καραμπόλες» στην κατανομή εδρών - Ποιοι «χάνουν» και ποιοι «κερδίζουν» έδρα



Aνατροπές στην κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων φέρνει η ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων από την ανώτατη εφορευτική επιτροπή.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία έδρα στις Σέρρες και από 48 τελικά έχει 47 ενώ την έδρα κερδίζει το ΚΚΕ που από 20 βουλευτές τελικά εκλέγει 21.

Το αποτέλεσμα αυτό προκαλεί ανακατατάξεις στις εκλογικές περιφέρεις, καθώς η Νέα Δημοκρατία χάνει την 7η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Την έδρα κερδίζει η Πλεύση Ελευθερίας. Στην περιφέρεια Ιωαννίνων δεν εκλέγεται ο Γιώργος Αμυράς και στην Δυτική Αττική δεν εκλέγεται ο Σταμάτης Πουλής (Νέα Δημοκρατία).

Αντιθέτως κερδίζει την έδρα στη Β΄ Πειραιά και επανέρχεται στη Βουλή ο Γιάννης Τραγάκης, που είναι ο αρχαιότερος τη τάξει βουλευτής καθώς εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1974 και στις Σέρρες όπου εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίτης. Στον ίδιο νομό χάνει την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ ο Κωνσταντίνος Καρπουχτσής. Παράλληλα η ΝΔ κερδίζει έδρα στην Α' Αθήνας και έτσι επανέρχεται στη Βουλή ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει έδρα στις Σέρρες, και η καραμπόλα με την Β' Πειραιά, που χάνει η Πλεύση Ελευθερίας, οδηγεί σε αλλαγές στην Α' Αθήνας όπου χάνει την έδρα το κόμμα «Νίκη», και αντί για εκεί βγάζει έδρα στη Δυτική Αττική.


Βουλή: «Καραμπόλες» στην κατανομή εδρών - Ποιοι «χάνουν» και ποιοι «κερδίζουν» έδρα Βουλή: «Καραμπόλες» στην κατανομή εδρών - Ποιοι «χάνουν» και ποιοι «κερδίζουν» έδρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 30, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.