Σε θέση μάχης το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας | Συνεδρίασε η επιτροπή εκλογικού αγώνα

Σε θέση μάχης το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας | Συνεδρίασε η επιτροπή εκλογικού αγώνα

Τα εξαγόμενα πολιτικά συμπεράσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου καθώς και η οργάνωση για τις επικείμενες επαναληπτικές εκλογές ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης της επιτροπής εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας η οποία συνεδρίασε εχτές Πέμπτη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με τα εξαγόμενα πολιτικά συμπεράσματα του εκλογικού αποτελέσματος:
Οδηγούμαστε πλέον σε ένα μονοπολικό πολιτικό σύστημα όπου απέναντι στον οργανωμένο πόλο της κεντροδεξιάς δεν υπάρχει ένας οργανωμένος πόλος της κεντροαριστεράς με αποτέλεσμα το πολιτικό σύστημα να έχει μπλοκάρει, με την ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι τεράστια διότι απέτυχε να ανταποκριθεί στο ρόλο της και οδηγήθηκε σε πρωτοφανή πολιτική κατάρρευση γιατί στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπάρχει ο λαϊκισμός, ο τοξικός λόγος, ο ανορθολογισμός, ο χρυσαυγίτικος εναγκαλισμός και οδεύει ήδη προς στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας μαζί με τον υπό παραίτηση πρόεδρο του.
Το ΠΑΣΟΚ παρόλο που στην προεκλογική περίοδο δημοσκοπικά κατατασσόταν στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων, κατάφερε με τον δομημένο προγραμματικό του λόγο που ανέδειξε τα μοναδικά σοσιαλδημοκρατικά του χαρακτηριστικά, να το εμπιστευτούν 220000 επιπλέον πολίτες και διεκδικεί πλέον τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αποτελώντας το θεσμικό αντίβαρο απέναντι στη Ν.Δ. και σε βάθος χρόνου να καταστεί εκείνος ο πολιτικός φορέας μέσω του οποίου να εκφραστούν ξανά πλειοψηφικά τα ιδεολογικά ρεύματα του Κέντρου και της Αριστεράς.
Η Ν.Δ σήμερα παρόλο που έχει την μιντιακή υπεροπλία, μια σειρά γεγονότων που εν πολλοίς χάνονται μέσα στο ‘’θόρυβο’’ της ειδησεογραφίας είναι τα πρώτα ισχυρά δείγματα αμφισβήτησης της υπεροχής της. Οι τρεις τραγικοί θάνατοι στην Κω, στη Χαλκιδική και στην Αττική δείχνουν ότι η διάλυση και εμπορευματοποίηση του Ε.Σ.Υ. κοστίζουν ζωές. Το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για την εθνική τραγωδία των Τεμπών ανέδειξε την παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη αποδεικνύοντας ότι η γαλάζια εξαγορά ψήφων συνέβαλε στο τραγικό χαμό 53 νέων. Το δημόσιο χρέος κινείται διευρούμενο στα επίπεδα των 400 δις. και το ιδιωτικό στα 200 δις. Η δημοσιευμένη μελέτη του ΙΟΒΕ που παρήγγειλε η απελθούσα κυβέρνηση περιλαμβάνει την υπερφορολόγηση των ελ. Επαγγελματιών μέσω αντικειμενικών τεκμηρίων. Η συσσωρευμένη ακρίβεια συνεχίζει να καλπάζει.
Στον ακριτικό μας νομό ήρθε η ώρα της κανονικής αντιπολίτευσης και ο κ. Γιόγιακας θα πρέπει να ελεγχθεί για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές του. Για το κλείσιμο των ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, για την πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας με κρυπτόμενη τη σύμβαση παραχώρησης (!), για την υποστελέχωση των μονάδων υγείας, για την κατάργηση της ώριμης σε επίπεδου μελετών σιδηροδρομικής σύνδεσης Ηγουμενίτσας-Καλαμπάκας, για τη μη εκτέλεση κανενός έργου όπως η αναβάθμιση του οδικού άξονα Πρέβεζας-Μαυροματίου μαζί με τον περιφερειακό Ηγουμενίτσας, για την πρωτοφανή μείωση του πληθυσμού του νομού μας σε μια 10ετία, κ.α.
Αν στις εκλογές της 21ης Μαΐου η Ν.Δ. συγκρίθηκε με την αποτυχημένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ακροδεξιών ΑΝΕΛ που κατέστρεψε παραγωγικές δομές και τη μεσαία τάξη, στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, όσο και να μη το θέλει, θα αναγκαστεί να συγκριθεί με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.
Ο Αγώνας συνεχίζεται…
Σε θέση μάχης το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας | Συνεδρίασε η επιτροπή εκλογικού αγώνα Σε θέση μάχης το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας | Συνεδρίασε η επιτροπή εκλογικού αγώνα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 09, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.