Πανελλαδικές: Από σήμερα η διαδικασία για την απόκτηση κωδικού για τα μηχανογραφικά

Πανελλαδικές: Από σήμερα η διαδικασία για την απόκτηση κωδικού για τα μηχανογραφικά


Σήμερα, 19 Ιουνίου 2023 ξεκινά η διαδικασία για την απόκτηση προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) από τους υποψήφιους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.). Στις 30 Ιουνίου η λήξη της προθεσμίας.

Σε αναμονή της ανακοίνωσης των βαθμολογιών για τις Πανελλαδικές μέχρι το τέλος του μήνα – χωρίς να αποκλείεται και πριν τις εκλογές – οι υποψήφιοι τόσο από τα Γενικά Λύκεια, όσο και από τα ΕΠΑΛ, μπορούν από σήμερα Δευτέρα 19 Ιουνίου να απευθύνονται στο Λύκειό τους, ώστε να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), απαραίτητο για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) για τα πανεπιστήμια ή και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για τα δημόσια ΙΕΚ. Προσωπικό κωδικό ασφάλειας θα μπορούν να αποκτήσουν και οι φετινοί τελειόφοιτοι λυκείου, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στις πανελλαδικές αλλά με το απολυτήριο επιθυμούν να εισαχθούν σε δημόσιο ΙΕΚ, μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου.

Η προθεσμία για την απόκτηση password λήγει για όλους την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Οι κατηγορίες των υποψηφίων, οι οποίοι μπορούν από σήμερα 19 Ιουνίου να απευθυνθούν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password), προκειμένου να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό ή του Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο:Οι υποψήφιοι, οι οποίοι συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις (2023), προερχόμενοι είτε από τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), είτε από τα ΕΠΑΛ, ώστε να είναι σε θέση να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) για τα πανεπιστήμια ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για τα δημόσια ΙΕΚ. Και για τις δύο περιπτώσεις μηχανογραφικών δελτίων, το password είναι κοινό.
Οι φετινοί απόφοιτοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ (2023), οι οποίοι δεν πήραν μέρος στις Πανελλαδικές αλλά μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, θα διεκδικήσουν μία θέση στα δημόσια ΙΕΚ.
Οι υποψήφιοι από τα προηγούμενα έτη, 2021 και 2022, οι οποίοι αν και δεν συμμετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, στοχεύουν στην εισαγωγή τους σε δημόσιο ΙΕΚ με την κατηγορία του 10% των θέσεων των εισακτέων. Οι περιπτώσεις αυτές, αφορούν τους απόφοιτους, που ‘διατηρούν’ τα μόρια, που είχαν εξασφαλίσει στην τελευταία τους εξέταση, χωρίς ωστόσο να συμμετέχουν ούτε στα ειδικά μαθήματα, ούτε στα αγωνίσματα των ΤΕΦΑΑ.

Για όλους τους υποψήφιους, το χρονικό διάστημα για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) είναι το ίδιο: 19-30 Ιουνίου 2023. Επιπλέον, κοινό για όλους θα είναι και το χρονικό διάστημα, μέσα στο οποίο θα κληθούν να υποβάλουν το Μ.Δ. ή/και το Π.Μ.Δ., όταν αυτό ανακοινωθεί.

Οι υποψήφιοι, που είχαν μεν δηλώσει συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2023 αλλά παραπέμπονται, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα καταθέσουν το Μηχανογραφικό Δελτίο ή το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις. Τότε, θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).
Πανελλαδικές: Από σήμερα η διαδικασία για την απόκτηση κωδικού για τα μηχανογραφικά Πανελλαδικές: Από σήμερα η διαδικασία για την απόκτηση κωδικού για τα μηχανογραφικά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες