Καταγγελία για εξαντλητικά δρομολόγια στο πλοίο «ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ»

Καταγγελία για εξαντλητικά δρομολόγια στο πλοίο «ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ»

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας και των υπηρεσιών του για τη διασφάλιση των συνθηκών εργασίας, που δεν θα υπονομεύουν την ανθρώπινη ζωή για τα κέρδη των εφοπλιστών, ζητούν η ΠΕΜΕΝ και ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», καταγγέλλοντας τα εξαντλητικά δρομολόγια στο πλοίο «ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ» της ναυτιλιακής εταιρείας «ΜΙΝΟΑΝ LINES».

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΕΜΕΝ:
«Σοβαρό πρόβλημα στις ώρες εργασίας και ανάπαυσης των ναυτεργατών προκύπτει στα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου "ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ" της ναυτιλιακής εταιρείας "ΜΙΝΟΑΝ LINES SHIPPING S.A", που εφαρμόζει από τις 11 Ιούνη, συμπεριλαμβάνοντας στο πρόγραμμά του και την προσέγγιση στην Κέρκυρα.
Συγκεκριμένα το πλοίο με βάση τα δρομολόγιά του από τις 11 Ιούνη αναχωρεί από το Brindisi της Ιταλίας στις 22.00 και έχει άφιξη στην Κέρκυρα στις 5.00 με αναχώρηση στις 5.30, άφιξη στην Ηγουμενίτσα στις 6.30 με αναχώρηση στις 14.00 και άφιξη στο Brindisi στις 20.00, με αναχώρηση στις 22.00, επαναλαμβάνοντας το ίδιο δρομολόγιο.
Μόνο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το πλοίο παραμένει για διάστημα περίπου 7.30 ώρες, όπου σε αυτό το χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, επισκευές βλαβών, παραλαβής καυσίμων και λιπαντικών, τροφοδοσίας πλοίου.
Στα υπόλοιπα λιμάνια, με βάση το χρονικό διάστημα παραμονής, εκτελούνται μόνο οι φορτοεκφορτώσεις του.
Οι αφιξοαναχωρήσεις που διαμορφώνονται με βάση τα δρομολόγια, προκαλούν σοβαρά προβλήματα και στους επικεφαλής επιστασιών, που είναι απαραίτητη η παρουσία τους στους χώρους εργασίας.
Οι ανωτέρω συνθήκες εργασίας με τα εξαντλητικά δρομολόγια, τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους στην ασφάλεια και προστασία της ζωής των ναυτεργατών, των επιβαινόντων».
Καταγγελία για εξαντλητικά δρομολόγια στο πλοίο «ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ» Καταγγελία για εξαντλητικά δρομολόγια στο πλοίο «ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.