Στο νοσοκομείο συνοδός απορριμματοφόρου του Δήμου Ηγουμενίτσας

Στο νοσοκομείο συνοδός απορριμματοφόρου του Δήμου Ηγουμενίτσας


Εργατικό ατύχημα είχαμε εχτές το πρωί Δευτέρας σε κεντρικό δρόμο στο Δήμο μας.

Συγκεκριμένα ,ο συνάδελφος στην προσπάθειά του να διακόψει την ταχύτητα διερχόμενου οχήματος, προκειμένου να κάνει στάση το απορριμματοφόρο για να γίνει η αποκομιδή, έπεσε από τα σκαλοπάτια του απορριμματοφόρου.

Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και από κει με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Φιλιατών με κακώσεις στη μέση του και στο χέρι.

Και αυτό το ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που έχουμε στον κλάδο, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την επικινδυνότητα αυτής της εργασίας ,σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της δουλειάς που τη θερινή περίοδο που διανύουμε έχει χτυπήσει κόκκινο, ενώ εδώ και μέρες η καθαριότητα έχει γίνει θέμα συζήτησης και ανησυχίας.

Είναι επίπονο και βλαβερό για την ασφάλεια και την υγεία τους τα εξαντλητικά και αλλοπρόσαλλα ωράρια που έχουν επιβληθεί και αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να δουλεύουν μεσα στη κίνηση και τη ζέστη ,θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

Είναι κατανοητό ότι η αποκομιδή καθώς και όλη η λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας γίνεται από το φιλότιμο των εργαζομένων σε αυτή.

Καλούμε τους συναδέλφους ,τώρα ,να διεκδικήσουμε:
-Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
-Προμήθεια κι άλλων απορριμματοφόρων και μηχανημάτων έργου στην καθαριότητα
-Έλεγχος των υπηρεσιακών αυτοκινήτων που να διασφαλίζουν την ασφάλεια και την καλή κατάστασή τους
-Να χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα απορριμματοφόρο, ανάλογα με την περιφέρεια, τους δρόμους που γίνεται η αποκομιδή.
-Σωστή χωροθέτηση των κάδων
-Να χορηγηθούν στην ώρα τους τα ΜΑΠ
-Τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ
Στο νοσοκομείο συνοδός απορριμματοφόρου του Δήμου Ηγουμενίτσας Στο νοσοκομείο συνοδός απορριμματοφόρου του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 20, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες