ΔΙΣ: Όρισε επιτροπή η οποία θα επισκεφθεί υπέργηρους Μητροπολίτες.

ΔΙΣ: Όρισε επιτροπή η οποία θα επισκεφθεί υπέργηρους Μητροπολίτες.


Για το θέμα της ενεργοποίησης, της ειδικής επιτροπής ελέγχου που κρίνει αν ένας ιεράρχης μπορεί να ασκεί διοίκηση έχοντας προχωρημένη ηλικία, όπως ορίζεται από το άρθρο 34 παρ. 3 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, συζήτησε κατά τη συνεδρίασή της η Διαρκής Ιεράς Σύνοδος.
Η ΔΙΣ όρισε και τους Μητροπολίτες που θα επισκεφθούν αρχικά υπέργηρους Μητροπολίτες για να διαπιστώσουν την κατάσταση της υγείας τους. 
“Το θέμα δεν ήταν οι υπέργηροι Μητροπολίτες γιατί στην Εκκλησίας μας δεν υπάρχει υπέργηρος ρατσισμός”, απάντησε αρχικά σε ερώτημα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών κατά τη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι η ΔΙΣ όρισε μια τριμελή Επιτροπή η οποία αποτελείται από τους Μητροπολίτες Χίου κ. Μάρκο, Φθιώτιδος κ. Συμεών και Λαρίσης κ. Ιερώνυμο, προκειμένου να επισκεφθεί Μητροπολίτες οι οποίοι είτε λόγω γήρατος είτε λόγω ασθενείας δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.
ΔΙΣ: Όρισε επιτροπή η οποία θα επισκεφθεί υπέργηρους Μητροπολίτες. ΔΙΣ: Όρισε επιτροπή η οποία θα επισκεφθεί υπέργηρους Μητροπολίτες. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 14, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.