Σε ΔΕΗ και ΔΕΔΗΕ κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσπρωτίας

Σε ΔΕΗ και ΔΕΔΗΕ κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσπρωτίας


Στα τοπικά καταστήματα της ΔΕΗ και του ΔΕΔΗΕ βρέθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου όπου συζήτησαν με εργαζομένους, τη διοίκηση και τους πολίτες για τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος σχετικά με την ενεργειακή πολιτική και την αντιμετώπιση του υψηλού ενεργειακού κόστους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα ονόματι «Ελλάδα 2027» για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, με προστασία του αγαθού της ενέργειας και της κοινωνικής πλειοψηφίας και δεσμευόμαστε για τα εξής:


Ανακτούμε τον δημόσιο έλεγχο στη ΔΕΗ
Θέτουμε ανώτατα όρια λιανικής τιμής στην ηλεκτρική ενέργεια και στο φυσικό αέριο καθώς και ανώτατο συντελεστή κέρδους 5% στην ενέργεια. Προωθούμε υποχρεωτικό ποσοστό σταθερών συμβολαίων στη χονδρεμπορική της ηλεκτρικής ενέργειας.
Φορολογούμε άμεσα τα υπερκέρδη που έχουν συσσωρευθεί στα ταμεία των ενεργειακών εταιρειών και των διυλιστηρίων. Εξοικονομούμε 5,5 δις ευρώ για κοινωνική ευημερία.
Θεσπίζουμε Ταμείο Ενεργειακής Δημοκρατίας
- για την χρηματοδότηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας
- για την αποκέντρωση της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ
- για τη μείωση του κόστους ενέργειας και την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής

Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για:
ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Σε ΔΕΗ και ΔΕΔΗΕ κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσπρωτίας Σε ΔΕΗ και ΔΕΔΗΕ κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 09, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες