Προεκλογική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα

Προεκλογική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα

14 Ιούνη, 8.30 μμ, Ηγουμενίτσα «ΠΑΝΘΕΟΝ»

Η  προεκλογική  παρένθεση,  με  τις  ανέξοδες  υποσχέσεις, θα  κλείσει σύντομα
Μετά  τις  εκλογές  έρχονται  νέες  αντιλαϊκές - αντικοινωνικές  θύελλες
Το  ζητούμενο  είναι  ο λαός  να  ορθώσει  το  ανάστημά  του

Τα επιτελεία της Δεξιάς  θριαμβολογούν ύστερα από τις εκλογές του Μάη. Όμως μετά την 25η Ιούνη, κραδαίνοντας τη «νωπή λαϊκή εντολή», θα επιχειρήσουν να κατεδαφίσουν ό,τι έχει απομείνει από τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, με νέες αντιλαϊκές ανατροπές, με ένταση του αυταρχισμού,  προκλητική στήριξη της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και των ξένων πολυεθνικών, σε πλήρη ευθυγράμμιση με όσα προστάζουν οι ξένοι δυνάστες του λαού και της χώρας, οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Αυτή τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική στηρίζουν και θέλουν να τη στρέψουν σε ακόμη πιο μαύρες, αντιδραστικές κατευθύνσεις, τα κόμματα της ακροδεξιάς και του φασισμού, που άλλα μπήκαν στη Βουλή και άλλα είναι μια ανάσα από την είσοδό τους.
Η ΕΕ, ήδη, στο πλαίσιο της ασφυκτικής εποπτείας, απηύθυνε αυστηρές συστάσεις προς την Ελλάδα για «συνετή δημοσιονομική πολιτική». 
Η ΝΔ και το πολιτικό σύστημα, όσο και αν φαντάζουν ισχυροί, η δύναμή τους είναι πλασματική, η σταθερότητά τους εύθραυστη. Η φτώχεια, η ακρίβεια, η ανεργία, η μισοδιαλυμένη υγεία και παιδεία, είναι εδώ και θα παραμένουν εδώ. Η ΝΔ θα έρθει άμεσα αντιμέτωπη με αυτή την πραγματικότητα και τότε θα δοκιμαστεί  η «στέρεη» κοινοβουλευτική της πλειοψηφία. Γιατί καμιά «τάξη» και καμιά πολιτική σταθερότητα δεν μπορεί να στηριχθεί πάνω στην εξαθλίωση του λαού και την υποδούλωση της χώρας. Στο έδαφος αυτό, μόνο όξυνση των λαϊκών αντιδράσεων και της ταξικής πάλης μπορεί να σημειωθεί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την εκλογική συντριβή του, εισπράττει το δεύτερο, και βαρύτερο, «λογαριασμό» από το 2019 για όσα έκανε ή δεν έκανε σαν κυβέρνηση και σαν αξιωματική αντιπολίτευση. Για  την οδυνηρή διάψευση των λαϊκών προσδοκιών. Για τη δουλοφροσύνη σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.. Γιατί εξελίχθηκε σε ένα κόμμα που συντάχθηκε με τους εχθρούς του λαού, ένα κόμμα που ασκεί δεξιά πολιτική στο όνομα της Αριστεράς, αμαυρώνοντας τις ιδέες και τις αξίες της. Και το επιβεβαίωσε όχι μόνο σαν κυβέρνηση, αλλά και σαν αντιπολίτευση, όταν συναίνεσε και συντάχθηκε με τη ΝΔ σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, υπερψηφίζοντας πληθώρα νόμων της. Άνοιξε, έτσι, διάπλατα το δρόμο σε μια νέα αντιδραστική κυβέρνηση της Δεξιάς. 
Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να βρει διακριτό ρόλο, με τη στήριξη ισχυρών κύκλων της ολιγαρχίας, η ταύτισή του με τα μνημόνια και η στήριξη στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη το καθηλώνουν σε ρόλο κομπάρσου, παρά την εκλογική του ενίσχυση. Η αντιλαϊκή πολιτική δεν αντιμετωπίζεται με συνθηκολόγες πολιτικές σαν και αυτή που προβάλλουν τα αρχηγικά κόμματα «ΜέΡΑ25» και η «Πλεύση Ελευθερίας», τα οποία αποδέχονται την ΕΕ, και  την εξάρτηση, χωρίς καμιά αναφορά στους αγώνες της επόμενης μέρας.
Το ΚΚΕ που εισέπραξε ένα τμήμα της κοινωνικής αμφισβήτησης με αριστερό πρόσημο,  παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του, υπηρετεί, τελικά, κοινοβουλευτικές αυταπάτες και την πολιτική του συμβιβασμού απέναντι στην αστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό και της διάσπασης των εργατολαϊκών αγώνων. 
Το πραγματικό πρόβλημα που προβάλλει μπροστά στις εκλογές δεν είναι να διαλέξουμε αν η ΝΔ αυτοδύναμα ή με τους συνεταίρους της θα κυβερνούν αύριο για λογαριασμό του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας, τσακίζοντας το λαό με τη βάρβαρη και υποτελή πολιτική τους. 
Tο πραγματικό πρόβλημα είναι αν θα μπορέσει ο λαός να ορθώσει το ανάστημά του κόντρα στην ηττοπάθεια για να χτιστεί ένα ισχυρό λαϊκό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης, να αποκρούσει τα αντεργατικά μέτρα,  να προασπίσει τα συμφέροντα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. 
Δεν υπάρχει πραγματική Αριστερά αν δεν υπηρετεί αυτούς τους αγώνες. 
Και η ανάγκη για την αναγέννηση αυτής της Αριστεράς είναι επιτακτική! 
Ενάντια στο σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς της εξάρτησης, της υποτέλειας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, ενάντια στο φασισμό και τον πόλεμο, για την έξοδο της Ελλάδας από ΕΕ και ΝΑΤΟ 
Για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία. Για να ανοίξει ο δρόμος στη Σοσιαλιστική Αναγέννηση της πατρίδας μας. Για μια πραγματική Αριστερά! Να πιστέψουμε στη δύναμη των αγώνων. 
Το Μ-Λ ΚΚΕ αγωνίζεται για να ανοίξει μια τέτοια αγωνιστική προοπτική για το λαό μας. 
Καταδικάστε τη δεξιά πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, της ανεργίας, και της τρομοκρατίας. 

Καταψηφίστε το μαύρο μέτωπο της Δεξιάς  - Απορρίψτε τις ψευτοαριστερές δυνάμεις 
του συμβιβασμού - Με τους αγώνες, το λαό και την Πραγματική Αριστερά!
  
Δυναμώστε-Ψηφίστε ΜΛ ΚΚΕ
Προεκλογική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα Προεκλογική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες