Εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου στην Πάτρα για την προώθηση του εσωτερικού τουρισμού

Εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου στην Πάτρα
για την προώθηση του εσωτερικού τουρισμούΗ πόλη της Πάτρας ήταν μετά τη Λάρισα, ο επόμενος σταθμός προβολής του τουριστικού προορισμού «Ήπειρος», στο πλαίσιο των δράσεων του έργου: «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου».

Η «τουριστική αγορά» της Δυτικής Ελλάδος είναι μια από τις προτεραιότητες των επιχειρηματιών της Ηπείρου για τουρισμό όλο το χρόνο καθώς ήδη η περιφέρεια μας αποτελεί από τις πρώτες επιλογές για σχολικές εκδρομές, για εορταστικά τριήμερα, αλλά και για καλοκαιρινές διακοπές. Στην αύξηση της επισκεψιμότητας ανάμεσα στις δύο περιφέρειες συμβάλει η γρήγορη πλέον οδική πρόσβαση μέσω της Ιόνιας οδού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας και απευθυνόταν στα ταξιδιωτικά γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά και στους Συλλόγους και Φορείς που εδρεύουν στην Πάτρα.

Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας ήταν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αγνή Νάκου, η οποία μετέφερε στους προσκεκλημένους τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και τους προσκάλεσε να επισκεφθούν σύντομα την Ήπειρο, για να γνωρίσουν την Ηπειρωτική φύση, τα αξιοθέατα, τα μνημεία, τον πολιτισμό, αλλά και τους ανθρώπους της.

«Τα τελευταία χρόνια- ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Νάκου- όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες, Έλληνες αλλά και ξένοι, που αναζητούν κάτι έξω από τα συνηθισμένα, ανακαλύπτουν τις κρυμμένες ομορφιές της περιοχής μας, που πραγματικά εκπλήσσουν πολλούς επισκέπτες. Η Ήπειρος έχει τις δικές της όμορφες και καθαρές παραλίες, αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά μνημεία, ενώ σε μικρές αποστάσεις μπορεί ο καθένας να μεταβεί από τη θάλασσα σε ορεινά τοπία της Πίνδου, σε παραδοσιακά πέτρινα κτίρια, να χαρεί ένα ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον που συνυπάρχει αρμονικά με τον κατά τόπους ιδιαίτερο λαϊκό πολιτισμό των κατοίκων της. Η Ήπειρος είναι πραγματικά ένας προορισμός για όλες τις εποχές».

Στοχευμένη παρουσίαση της Ηπείρου έκανε η Διευθύντρια Τουρισμού Ηπείρου κα Ιουλία Μαρκούλα, παρουσιάζοντας με πλούσιο φωτογραφικό υλικό κάθε γωνιά της Ηπείρου, προτείνοντας πακέτα διαδρομών για city break, τριήμερα και πενθήμερα, για τις πολλές και διαφορετικές επιλογές που προσφέρει η Ήπειρος ως προορισμός διακοπών για όλες τις εποχές του χρόνου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλογου Πάτρας κος Χάιδας Αλέξανδρος, ο οποίος συνεχάρη την Περιφέρεια Ηπείρου για την πρωτοβουλία της, τονίζοντας η Ήπειρος βρίσκεται παντού και τέτοιες εκδηλώσεις μόνο όφελος μπορεί να προφέρουν στις δυο περιοχές.

Μετά την παρουσίαση, οι συμμετέχοντες ταξιδιωτικοί πράκτορες, Σύλλογοι και Φορείς δικτυώθηκαν με τους εκπροσώπους από την Ήπειρο κατά τη διάρκεια του Ηπειρώτικου cocktail που προσφέρθηκε. Ιδιαίτερα σημαντική και θερμή ήταν η υποστήριξη και παρουσία στην εκδήλωση, των Ηπειρωτών που διαμένουν στην Πάτρα και των ΜΜΕ της Πάτρας που κάλυψαν την εκδήλωση.Εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου στην Πάτρα για την προώθηση του εσωτερικού τουρισμού Εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου στην Πάτρα για την προώθηση του εσωτερικού τουρισμού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες