Β. Γιόγακας: Δεν εφησυχάζουμε, δεν επαναπαυόμαστε συνεχίζουμε τον αγώνα για ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ

Β. Γιόγακας: Δεν εφησυχάζουμε, δεν επαναπαυόμαστε συνεχίζουμε τον αγώνα για ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ


Η πολιτική σταθερότητα με μια ισχυρή κυβέρνηση είναι, για τον υποψήφιο βουλευτή Θεσπρωτίας της ΝΔ και γιατρό στο επάγγελμα, Βασίλη Γιόγιακα, το κρίσιμο διακύβευμα και στις δεύτερες εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου, 2023.
Όπως τονίζει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γιόγακας, ο στόχος για μια ισχυρή κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ – μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαίου- είναι πλέον πιο εφικτός αλλά όχι και δεδομένος, ούτε και αυτονόητος και καλεί τους πολίτες να δείξουν ξανά εμπιστοσύνη στο μόνο σίγουρο δρόμο που οδηγεί σε μια Ελλάδα πιο δυνατή.
Παράλληλα, εκτιμά ότι δεν υπάρχει κανένα πεδίο σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ πιστεύει ότι το οικονομικό κόστος για τη χώρα θα είναι λιγότερο στο να οδηγηθεί -αν χρειαστεί- και σε τρίτες εκλογές, από το να βιώνει μια κατάσταση παραλυσίας και ακυβερνησίας.
Σε ότι αφορά την μεγάλη εκλογική επιτυχία της ΝΔ – η οποία ήρθε πρώτη και υπερείχε έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με πάνω από 20 μονάδες διαφορά στις προηγούμενες εθνικές εκλογές – ο κ. Γιόγιακας δηλώνει ότι δεν τους εφησυχάζει ούτε τους επαναπαύει γιατί ο αγώνας ξαναρχίζει από την αρχή.
Τονίζει ακόμα ότι προτεραιότητες του για την περιοχή της Θεσπρωτίας, είναι μεταξύ άλλων, η αύξηση νέων επενδύσεων στον τουρισμό, η στήριξη των παραγωγών, η βελτίωση των υποδομών υγείας και η ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης και ανάπτυξης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή Θεσπρωτίας της ΝΔ, Βασίλη Γιόγιακα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την δημοσιογράφο Νατάσα Θωμά:

ΕΡ: Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου;
ΑΠ: Το ίδιο με αυτό των εκλογών της 21ης Μαΐου: να υπάρξει πολιτική σταθερότητα, με μια ισχυρή κυβερνητική πλειοψηφία που διαθέτει το σχέδιο, την εμπειρία και την ικανότητα να πραγματοποιήσει τα μεγάλα άλματα που χρειάζεται η χώρα αλλά και να ανταποκριθεί στις σύνθετες απαιτήσεις του διεθνούς περιβάλλοντος.

ΕΡ: Πόσο εφικτός είναι ο στόχος μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ;
ΑΠ: Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι πιο εφικτός από ό,τι φαινόταν πριν τις εκλογές του Μαΐου. Παρόλα αυτά, ούτε δεδομένος είναι, ούτε αυτονόητος. Για να πετύχουμε την αυτοδυναμία πρέπει να διαγράψουμε από το μυαλό μας το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών. Ασφαλώς υπάρχει μια ευνοϊκή δυναμική για τη Νέα Δημοκρατία μετά τις πρώτες εκλογές, αλλά αυτή μένει να εκφραστεί ξανά και να επιβεβαιωθεί στην κάλπη του Ιουνίου.

ΕΡ: Από τι θα εξαρτηθεί;
ΑΠ: Είναι σημαντικό όχι μόνο να διατηρήσουμε αλλά και να αυξήσουμε το ποσοστό μας, αφού φαίνεται ότι δύο κόμματα βρίσκονται στο κατώφλι της εισόδου στη Βουλή, κάτι που ανεβάζει τον πήχη της αυτοδυναμίας για εμάς. Καλούμε, επομένως, όσους μας εμπιστεύθηκαν πριν λίγες εβδομάδες να ξαναψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία ενώ πρέπει να πείσουμε περισσότερους συμπολίτες μας ότι μια δυνατή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ο σίγουρος δρόμος για πιο δυνατή Ελλάδα.

ΕΡ: Τι θα θεωρηθεί αποτυχία για τη Ν.Δ;
ΑΠ: Βλέπετε ότι χρησιμοποιώ λέξεις όπως «ισχυρή» και «δυνατή», γι’ αυτό θα σας απαντήσω με όρους επιτυχίας: επιτυχία θα είναι η επιβεβαίωση μιας ισχυρής νομιμοποίησης να κυβερνήσουμε σύμφωνα με το πρόγραμμά μας, δηλαδή μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τουλάχιστον στο επίπεδο της προηγούμενης 4ετίας.

ΕΡ: Πρέπει οπωσδήποτε η χώρα να οδηγηθεί ξανά σε εκλογές σε περίπτωση μη αυτοδύναμης κυβέρνησης; Το αντέχει οικονομικά η χώρα;
ΑΠ: Ο συνεπώνυμος του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο συγγραφέας Μίμης Ανδρουλάκης, είχε νομίζω γράψει σε ένα βιβλίο του τη φράση «κάψτε τα πλοία της επιστροφής». Το ΠΑΣΟΚ έχει μόνο του εξαιρεθεί – από νωρίς και κατηγορηματικά – από μια συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε ποια συνεργασία θα μπορούσε να υπάρξει με ένα κόμμα με το οποίο υπάρχουν διαφωνίες σε βασικά θέματα ή που δεν έχει καθαρές και συγκεκριμένες θέσεις, παρά μόνο γενικόλογες ευχές; Και, επειδή το αναφέρετε, ας αναρωτηθούμε, ποιο θα ήταν για τη χώρα το κόστος – και όχι μόνο οικονομικό – μιας κατάστασης πολιτικής παράλυσης και ακυβερνησίας;

ΕΡ: Πού αποδίδετε την εκλογική επιτυχία της ΝΔ με ποσοστό 42,66% στη μονοεδρική της Θεσπρωτίας στις εκλογές της 25ης Μαΐου;
ΑΠ: Δείξαμε ότι είμαστε κοντά στις ανάγκες του κόσμου χωρίς να αφήσουμε κάποιον πίσω. Ότι προσπαθούμε για το καλύτερο, ακόμα και αν δεν τα καταφέρνουμε πάντα. Ότι είμαστε ειλικρινείς και ότι μας ενδιαφέρει τηρούμε τις υποσχέσεις μας. Ότι αφήσαμε έργο, και ότι είμαστε οι μόνοι που γνωρίζουμε τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε την επόμενη μέρα για τη χώρα μας και τους ανθρώπους της.

ΕΡ: Πόσο σίγουρος είστε ότι αυτό το μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ στο νομό δεν μπορεί να ανατραπεί;
ΑΠ: Δεν εφησυχάζουμε, δεν επαναπαυόμαστε! Για εμάς η εκλογική αναμέτρηση είναι μία, και είναι μπροστά μας. Δεν είναι το δεύτερο ημίχρονο ενός αγώνα στον οποίο προηγείσαι με σκορ ασφαλείας από το πρώτο. Ο αγώνας έχει ξεκινήσει από την αρχή, και αυτό προσπαθούμε να περάσουμε στις καθημερινές επαφές με τον κόσμο.

ΕΡ: Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας για το νομό;
ΑΠ: Με ενδιαφέρει να υπάρξουν νέες επενδύσεις στον Τουρισμό, τη μεταποίηση, την πράσινη ενέργεια. Είναι σημαντικό να στηριχθούν οι ανάγκες των παραγωγών μας να βελτιωθούν περισσότερο οι υποδομές Υγείας – κάτι που προβλέπεται στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, με τον εκσυγχρονισμό νοσοκομείων και κέντρων υγείας – και να ενισχυθούν με περισσότερο προσωπικό. Αναμένουμε επίσης να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας ώστε να ξεκινήσει οι επενδύσεις που θα κάνει ο παραχωρησιούχος και, κυρίως, να περάσουν διάφοροι χώροι αναψυχής και πολιτισμού στη διαχείριση των δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.

ΕΡ: Στο δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ, ποιόν θα επιλέγατε για «πολιτικό σας αντίπαλο»;
ΑΠ: Αντίπαλό μας θεωρούμε τα προβλήματα της χώρας: τη βελτίωση του κράτους, ένα αναβαθμισμένο σύστημα δημόσιας υγείας, μια εκπαίδευση που δίνει τα σωστά εφόδια στους νέους μας να δημιουργήσουν τη ζωή τους, μια παραγωγική οικονομία που διαφημίζει και πάει μπροστά τη χώρα. Σε κάθε περίπτωση, το πολιτικό σύστημα χρειάζεται μια σοβαρή – μια υπεύθυνη, δημιουργική, εποικοδομητική – αντιπολίτευση, που να έχει ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες θέσεις. Γιατί έτσι μπορεί και η κυβέρνηση να γίνεται καλύτερη. Δεν βλέπω ότι σήμερα υπάρχει τέτοια αντιπολίτευση στην Ελλάδα…

ΕΡ: Η πρώτη προτεραιότητα της ΝΔ ποια θα είναι για την επόμενη μέρα των εκλογών;
ΑΠ: Εφόσον οι πολίτες ανανεώσουν την εντολή για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία, όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αφορά αλλαγές στο επιτελικό κράτος. Ο πρόεδρος έχει προαναγγείλει ότι θα έχουμε αλλαγές στην οργάνωση του Υπουργικού Συμβουλίου, την ίδρυση τουλάχιστον ενός Υπουργείου, του Υπουργείου Κοινωνικής και Στεγαστικής Πολιτικής καθώς και ανακατανομές αρμοδιοτήτων μεταξύ των Υπουργείων. Ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας είναι επίσης ένα νομοσχέδιο οικονομικού χαρακτήρα για την υλοποίηση βασικών δεσμεύσεων της φορολογικής μας πολιτικής.
Β. Γιόγακας: Δεν εφησυχάζουμε, δεν επαναπαυόμαστε συνεχίζουμε τον αγώνα για ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ Β. Γιόγακας: Δεν εφησυχάζουμε, δεν επαναπαυόμαστε συνεχίζουμε τον αγώνα για ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 14, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.