Δεύτερη η Ήπειρος στην εθελοντική προσφορά αίματος!

Δεύτερη η Ήπειρος στην εθελοντική προσφορά αίματος!



Ασημένιο μετάλλιο στην εθελοντική προσφορά αίματος παίρνει η Ήπειρος. Κατέχει την δεύτερη θέση μεταξύ όλων των Περιφερειών της χώρας και με ελάχιστη διαφορά από την πρώτη στην προσφορά, αποδεικνύοντας στην πράξη την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.

Στην Ήπειρο οι μονάδες αίματος που προσφέρονται εθελοντικά ανέρχονται σε 37,2 ανά χίλιους κατοίκους ενώ στην Κρήτη που κατέχει την πρώτη θέση η προσφορά είναι 37,2.

Το Νοσοκομείο Χατζηκώστα περιλαμβάνεται στα είκοσι νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας που καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις σε εθελοντικό αίμα.
Τα στοιχεία αυτά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Και πέρα από τους ανθρώπους που στελεχώνουν τα τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων της Ηπείρου και οι οποίοι κάνουν άριστη δουλειά, καθοριστικός είναι ο ρόλος των Συλλόγων και των φορέων που ανά τακτά διαστήματα διοργανώνουν εθελοντικές αιμοδοσίες.
Η χώρα μας το 2022 χρειάστηκε για την φροντίδα και θεραπεία των ασθενών 554.494 μονάδες εκ των οποίων οι 534.494 μονάδες συλλέχθηκαν από την κοινωνία και 20.000 μονάδες παρέλαβε από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό, αποκλειστικά για όσους πάσχουν με Μεσογειακή αναιμία .
Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2022 συλλέχθηκαν περισσότερες μονάδες εθελοντικού αίματος και από αυτό το 2018 όπου είχαμε την τραγωδία στο Μάτι Αττικής , όταν και καταγράφηκε ένα κύμα εθελοντικής προσφοράς σε ολόκληρη την χώρα.
Παράλληλα η εξάρτηση από το αίμα αντικατάστασης δηλ. το αίμα που προέρχεται από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των ασθενών φαίνεται ότι μειώνεται σημαντικά.
Δεύτερη η Ήπειρος στην εθελοντική προσφορά αίματος! Δεύτερη η Ήπειρος στην εθελοντική προσφορά αίματος! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 08, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.