Τα τουριστικά ρεκόρ που έκανε η Ήπειρος…

Τα τουριστικά ρεκόρ που έκανε η Ήπειρος…

Στοιχεία για την τουριστική κίνηση στην Ήπειρο κατά το 2022 παρουσίασε στην απολογιστική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου.
Το 2022 αποδείχθηκε μία χρυσή χρονιά για την περιοχή καθώς οι αφίξεις έσπασαν ρεκόρ και ξεπέρασαν εκείνες του 2019.
Σύμφωνα με τα στοιχεία ήταν αυξημένες κατά 4,6% σε σύγκριση με το 2019 ενώ σε σχέση με το 2021 που ακόμη βρισκόμασταν στη σκιά της πανδημίας οι αφίξεις σε όλη την Ήπειρο αυξήθηκαν κατά 60,8%.
Η εικόνα των αφίξεων στην Ήπειρο είναι συγκριτικά καλύτερη από αυτή που κατέγραψε η χώρα, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, δείχνει πως η περιοχή δεν συμπαρασύρθηκε από ένα γενικότερο τουριστικό ρεύμα αλλά πέτυχε χάρη σε ενέργειες που έγιναν.
Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι καταγράφηκε αύξηση των δαπανών ανά διανυκτέρευση στην περιοχή της Ηπείρου, αύξηση της τάξης του 20% περίπου που είναι πέντε φορές μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της χώρας.
Ειδική μνεία έκανε στις αξιολογήσεις που έχουν γίνει για την Ήπειρο, η οποία κατέχει σταθερά τις πρώτες θέσεις στην εξυπηρέτηση, την ποιότητα υπηρεσιών, την τοποθεσία αλλά και την φιλοξενία.
«Αυτό δείχνει ότι και οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν δουλέψει πολύ, έχουν αναβαθμίσει τις υπηρεσίες και έχουμε συνεχώς υψηλές αξιολογήσεις» υπογράμμισε ο κ. Ιωάννου.
Η αύξηση του τουριστικού ρεύματος οφείλεται ως ένα βαθμό και στην προβολή που κάνει η Περιφέρεια με συμμετοχή σε εκθέσεις, στις οποίες συνεπικουρούν Δήμοι και Επιμελητήρια.
Όσο για το 2023..
Ο χειμερινός τουρισμός πήγε εξαιρετικά και τα μηνύματα είναι εξ ίσου αισιόδοξα και για τη θερινή περίοδο.
Τα τουριστικά ρεκόρ που έκανε η Ήπειρος… Τα τουριστικά ρεκόρ που έκανε η Ήπειρος… Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 03, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες