Πότε βγαίνουν οι βάσεις 2023 – Πανελλήνιες

Πότε βγαίνουν οι βάσεις 2023 – Πανελλήνιες


Θέμα χρόνου είναι ,πλέον, να μάθουμε τις βάσεις 2023 των Πανεπιστημίων για όσους έδωσαν Πανελλήνιες και για την εισαγωγή στο ακαδημαΐκό έτος 2023-2024.

Συγκεκριμένα, στις τελευταίες μέρες του Ιουλίου, όσοι έδωσαν Πανελλήνιες, θα γνωρίζουν τις βάσεις των Σχολών που δήλωσαν και αν τελικά κατάφεραν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.

Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων μπορούν να πληροφορηθούν τη σχολή που εισάγονται με τρεις τρόπους. Είτε μέσω της ιστοσελίδας https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο,το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους, με κεφαλαίους χαρακτήρες, είτε στους πίνακες που θα αναρτηθούν έξω από τα Λύκεια, είτε με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση.

Πότε βγαίνουν οι βάσεις 2023 – Πανελλήνιες
Η ανακοίνωσή για τις βάσεις 2023 των Πανελληνίων αναμένεται να γίνει μέσα στις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου και συγκεκριμένα στο χρονικό διάστημα από τις 26 έως τις 28 Ιουλίου 2023 (Τετάρτη – Παρασκευή).
Μάλιστα, πέρσι, οι βάσεις ανακοινώθηκαν το απόγευμα της 28ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από διάφορα βαθμολογικά κέντρα υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία σχετικά με τις μεγάλες βαθμολογίες.
Το κατώφλι βαθμολόγησης για είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ορίζεται ως εξής:Ανθρωπιστικές Σπουδές: 9.4
Θετικές Σπουδές: 9.9
Σπουδές Υγείας: 9.3
Σπουδές Οικονομίας & Πληροφορικής: 8.4

Οι πληροφορίες λένε πως οι βάσεις αναμένεται να κυμανθούν στα περσινά επίπεδα με κάποιες αυξομειώσεις στις περιζήτητες σχολές.

Οι προβλέψεις και τα εως τώρα στοιχεία δείχνουν πως ένα ποστοστό κοντά στο 35% των υποψηφίων θα βρεθεί εκτός ΑΕΙ.

Ως προς τις βάσεις, αναμένεται άνοδος 350-400 μόρια στις Νομικές και τις σχολές Ψυχολογίας, καθώς και άνοδο της τάξεως 150-250 μόρια στα περιζήτητα τμήματα του Πολυτεχνείου.

Ταυτόχρονα, πτώση των βάσεων προβλέπεται για τις σχολές κάτω των 15.000 μοριών του 1ου επιστημονικού Πεδίου, 200 με 300 μόρια για το 2ο επιστημονικό πεδίο πλην τις Πολυτεχνικές καθώς και 150 μόρια περίπου για τις Ιατρικές Σχολές.

Πότε βγαίνουν οι βάσεις 2023 – Πανελλήνιες Πότε βγαίνουν οι βάσεις 2023 – Πανελλήνιες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 20, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.