«Πυρίμαχη» η Ήπειρος – Μόλις 34 φωτιές από την αρχή της φετινής περιόδου

«Πυρίμαχη» η Ήπειρος – Μόλις 34 φωτιές από την αρχή της φετινής περιόδου


Μετά από περίπου 20 μέρες υψηλών θερμοκρασιών ο καιρός στην Ήπειρο επέστρεψε σε κανονικά επίπεδα δίνοντας τη δυνατότητα ανασύνταξης των υπηρεσιών που το τελευταίο διάστημα ήταν στο «κόκκινο».

Στο διάστημα αυτό η λειτουργία και η αποτελεσματικότητα της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας ήταν υποδειγματική. Την στιγμή που η Ελλάδα καιγόταν από άκρη σε άκρη στην Ήπειρο εκδηλώθηκαν ελάχιστες φωτιές οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα και δίχως να προκαλέσουν σοβαρές ζημίες. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΑ Ιωαννίνων ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Ηπείρου Απόστολος Βασδέκης, συνολικά από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου και έως σήμερα εκδηλώθηκαν μόλις 34 πυρκαγιές και έκαψαν αθροιστικά 777 στρέμματα. Από αυτές, 13 ξέσπασαν στην Πρέβεζα, 9 στην Άρτα και από 6 σε Γιάννενα και Θεσπρωτία. Συνολικά στην Ήπειρο υπηρετούν μόλις 36 πυροσβέστες και έχουν διατεθεί 2 αεροσκάφη.


Να σημειωθεί ότι εφέτος στους 18 Δήμους της Ηπείρου έχουν χορηγηθεί συνολικά 860 χιλ. ευρώ, κονδύλι που δεν μπορεί επ` ουδενί να καλύψει τις ανάγκες για πυρασφάλεια και πυροπροστασία, όπως τόνισε μιλώντας στο σταθμό μας ο Δήμαρχος Δωδώνης και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Χρήστος Ντακαλέτσης.


«Πυρίμαχη» η Ήπειρος – Μόλις 34 φωτιές από την αρχή της φετινής περιόδου «Πυρίμαχη» η Ήπειρος – Μόλις 34 φωτιές από την αρχή της φετινής περιόδου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.